r
Nosalty Logó

Gombás-májjal töltött rántott gomba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Gombás-májjal töltött rántott gomba
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

1089
Kalória
49.5g
Fehérje
53.3g
Szénhidrátok
75.4g
Zsír
288.9g
Víz
692.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4538 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8234.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    93 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3504 micro
  • Kolin:
    1736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18152 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A gombához

  1. Első lépésként a gombákat alaposan megtitszítjuk, leszárítjuk.
  2. A nyers csikemájat ledaráljuk, vagy késsel elkaparjuk. A lényeg, hogy nagyon jó krémes állagú legyen. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, ha májkrémet/kenőmájast használunk.
  3. A hagymát és a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk (a hagymát reszelni nem ajánlom, szerintem nagyon sok illóolajat veszít közben), majd lassú tűz mellett párolni kezdjük, az apróra vágott gombával együtt. A gomba lehet csiperke, laska, rókagomba vagy bármilyen más. Kinek mi ízlik a legjobban.
  4. Amikor már összepárolódtak az ízek, akkor adjuk hozzá a darált csirkemájat (kenőmájast), ízlés szerint ízesítjük, és kb. 10 perc alatt az egészet összepároljuk.
  5. Ráütjük a két nyers tojást, majd hozzákeverjük az apróra darabolt vagy reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük.
  6. Amikor a massza már langyosra hűlt, akkor megtöljük a gombákat, és a hagyományos módon bepanírozzuk, majd forró olajban megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Amennyiben valaki nem rajong a szalonnáért, viszont szereti a füstölt ízeket, abban az esetben ajánlom, hogy hagyja ki a füstölt szalonnát, és a töltelékbe füstölt sajtot tegyen. Az ízhatás ugyanaz, viszont nem lesz annyira zsíros az étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!