Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Lazac
Gomba
-
63g gomba13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
50g cukkini8 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
400
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Lazac
Gomba
-
250g gomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
200g cukkini32 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
1593
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Lazac
Gomba
-
13.6g gomba3 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
10.9g cukkini2 kcal
-
14.7g lilahagyma5 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.4g fehérbor4 kcal
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 348.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 548 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3035 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1107 micro
Összesen
400
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 89 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3007.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1778 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1393.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1728 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 2192 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 511 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 12140 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4428 micro
Összesen
1593
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Lazac
Gomba
-
250 g gomba
-
1 db vöröshagyma
-
50 g vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Zöldségek
-
3 db lilahagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 tk kakukkfű
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 dl fehérbor
Elkészítés
Lazac
- A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
- A citromot vékonyan szeleteljük fel.
Gomba
- A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.
Zöldségek
- A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen.
- Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral, és pároljuk tovább.
- Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
- Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát. Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.
- Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint a zöldséget át is kanalazhatjuk a tányérra, majd helyezzük mellé a lazacszeletet, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 521
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept