r
Nosalty Logó

Gombapaté uborka-chutneyval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Gombapaté uborka-chutneyval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pástétomhoz

A chutneyhoz

303
Kalória
7.7g
Fehérje
15.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
154.6g
Víz
33.4g
Koleszterin
1.6g
Rost
6.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A chutneyhoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A chutneyhoz

Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A chutneyhoz

Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    618.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 1219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. A tisztított, apróra vágott póréhagymát egy nagy szószos edényben vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az ugyancsak tisztított, leöblített és kisebb kockákba vágott gombát. Így még további 5 percig pároljuk. Ha elkészült, akkor lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
  2. Ekkor egy citrom levét ráfacsarjuk, és leszűrjük az egészet.
  3. A párolt gomba-hagyma mix felét összeturmixoljuk mascarponéval, ricottával. Fűszerezzük szerecsendióval, cayanne borssal, sóval.
  4. A gomba másik felét hozzákeverjük az előzőekhez. Tálba vagy üvegbe kanalazzuk a pástétomot, és egy kevés olvasztott vajat öntünk a tetejére, hogy ellepje. Így kerül hűtőbe egy órára.

A chutneyhoz

  1. Közben olívaolajon megpároljuk a felaprított lilahagymát, rászórjuk a chilit, egy kanál cukrot és négy kanál ecetet öntünk a nyakába. Ezzel 10 percig alacsony lángon beforraljuk.
  2. Ha elkészült, belekeverjük a vékonyan felszelt uborkacsíkokat.
  3. Rozskenyérre kenjük a patét, ráteszünk egy keveset a chutneyból, és így tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ha ősz, akkor gombaszezon, ilyenkor valamilyen gombaétel minden héten kerül az asztalra. Ezt a receptet eredetileg háromféle gombából készítik: a csiperke mellé kerül még shiitake és szegfűgomba is. Én most nagy kalapos barna csiperkét vásároltam, és nagyszerű lett vele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!