Gluténmentes tejfölös omlett
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 558 micro
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1586.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1116 micro
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Tojásokat szépen felverjük, és megsózzuk.
- Tejet, tejfölt hozzákeverjük.
- Liszttel összedolgozzuk az egészet - palacsintától valamivel sűrűbb állagúra kell készíteni.
- Palacsintasütőbe töltjük a massza egy részét, mikor aranybarna, nem szükséges megfordítani, a töltelék (felvágott, újhagyma, sajt) mehet bele, félbehajtjuk, és még picit a tűzön hagyjuk, így átsül a tészta, és megolvad a sajt is.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5214
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Anyukám csinált sokszor omlettet. Kipróbáltam a gluténmentest és pár pillanat alatt el is fogyott. Párom hozzáfűznivalója ennyi volt: "az arányokat nem tudom, sosem néztem, hogy csinálod, csak ettem". Bajban voltam az arányoknál. Ha valaki úgy érzi, kicsit alakít rajta, az is jó. A lényeg a sűrűbb palacsintaszerű állag. Azért szeretem, mert nem kell hozzá sok tojás, így olcsóbb, mint egy rántotta. Remekül felhasználható a maradék felvágott és variálható a feltét is: hagyma, újhagyma, finom fűszerek (tárkonytól kezdve, majoranna, oregano, borsikafű stb), sajt, koktélparadicsom, a tetejét sokszor pirospaprikával díszítem, nagyon mutatós (kb. fél percig, amíg az asztalra kerül). Mikor a kép készült, akkor is nagyon "hasraütés" szerűek voltak az arányok, de a végeredmény finom lett! Remélem, másnak is ízleni fog!