Gluténmentes pizzás kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ajandek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1216
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1648.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 1378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1216
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A folyadékban oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Futtatni nem kell.
- Keverjük hozzá a többi hozzávalót, ízlés szerint oregánót is, és a robotgép dagasztópálcájával dolgozzuk egynemű tésztává. Bár ilyenkor általában ragadnak a tészták, itt is úgy tűnhet, de enyhén olajos kézzel simán formázzunk gombócokat a tésztából. (Nekem azt hiszem 6 vagy 7 db lett.)
- A golyókat lisztezett felületen picit nyújtsuk ki, hogy ovális tésztát kapjunk. Most a hosszabbik oldalnál kezdve csavarjuk fel, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük egy picit őket, míg kicsit megnőnek, majd éles késsel úgy, hogy ne vágjuk a szélekig, vágjuk be mélyen. (Olajos késsel könnyebb.)
- Most tegyük be a sütőbe kelni. (Én 30-40 fokon szoktam keleszteni, és a sütő azért ideális, mert állandó a meleg.) Mikor szétnyílnak a vágások mentén a tészták, kenjük meg pizzakrémmel vagy ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, és szórjunk rá reszelt sajtot. (De ízlés szerint rakhatunk rá szalámit, sonkát, kukoricát, stb.)
- Most tegyük vissza még kelni. Mikor úgy gondoljuk, hogy szépen megkelt, kapcsoljuk rá a sütőt 180-200 fokra, és süssük addig, amíg kívül már kérges, de még meg tudjuk nyomni őket. Jó étvágyat hozzá! :-)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3604
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Ajánló
Mivel az én számomra túl fehér lett sülés után, így legközelebb lehet, teszek bele tojást is...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ajandek
15 recept
Lisztérzékeny kislányomnak is igyekszem finomakat és olyan "igaziakat" sütni. A minap terítékre került a pizzás kifli, gondoltam Őt is meglepem. (Mióta LÉ, nem evett házi pizzás kiflit...) Ez a recept adta az ötletet. Köszönet mumuskának ezúton is érte! Mikor készen lett, lánykám 3-at mindjárt fel is falt. :-)) Megkóstoltam én is, és jó ízű... Szóval vállalkozó kedvűek hajrá!