Gluténmentes mazsolás kuglóf
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
259
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3107
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
245
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
259
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6364.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 3770 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.2 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 456.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
3107
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A liszteket, útifű maghéjat, tejport, sót, édesítőszert, őrölt kardamomot és élesztőt összekeverjük. Legegyszerűbb habverővel. Az első három hozzávaló nagy nedvszívó, így fontos, hogy még szárazon csomómentesre keverjük őket, mert a nedves hozzávalók után szinte lehetetlen.
- A vizet belekeverjük.
- A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és mindegyikkel eldolgozzuk.
- Az almaecetet és olívaolajat is belekeverjük.
- Végül a mazsolát is beledolgozzuk.
- Egy kuglófformát, szilikon formát vagy két kenyérsütő formát egy evőkanál olajjal kikenünk.
- A tésztát beleöntjük, és elegyengetjük.
- 3 óra alatt duplájára kelesztjük. A sütőbe érdemes a kelő tésztát betenni, főleg télen, így a nyíló ajtók, ablakok nem hűtik le, és egyenletes hőmérsékleten marad.
- A tésztát kivesszük a sütőből. A sütőt 190 Celsiusra előmelegítjük.
- A kuglófot 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezhetünk.
- 10 percig hagyjuk hűlni, és kiboríthatjuk a formából. Rácson vagy deszkán hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.
- Folpackba csomagolva vagy légmentesen záródó dobozban 5 napig eláll.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x24x9
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2195
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Ajánló
A sárgarépás krémsajtos szendvicstöltelék receptemmel nagyon finom volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pikáns, édes kenyér. Nagy adag, úgyhogy egy 3 literes kuglófforma vagy két kenyérsütő forma kell hozzá. Frissen vajjal vagy margarinnal a legízletesebb. Pirítósnak is jó.