r
Nosalty Logó

Gluténmentes marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Akire
Gluténmentes marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4918.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    649 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2447 micro
Összesen 4133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
  2. Kevés habbal erőteljesen keverve fellazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe (25×32-es) simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük 5-6 percig, majd közepes lángon még 15 percig. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A pudingport a tejben felfőzzük, közben belekeverjük a kávét, a diót és a mézet. A vajat az édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez.
  2. A tésztát miután kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk, majd függőlegesen középen is. Így kapunk 4 egyenlő lapot. A krémet háromfelé osztjuk és megkenjük a lapokat.
  3. Nehezéket teszünk rá (pl. vágódeszkát) és a fagyasztóba tesszük 5 percre. Végül, vékonyan lekenjük a tetejét mézzel, megszórjuk darált dióval, glutén-és cukormentes olvasztott csokival meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...