Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
catpawkitchen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
23g rizsliszt82 kcal
-
8g mandulaliszt21 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
3g kókuszolaj22 kcal
Krém
-
75g mandula443 kcal
-
75g mandulatej29 kcal
-
11g rizsliszt41 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
Díszítés
-
38g kókuszreszelék248 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
1821
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
90g rizsliszt329 kcal
-
30g mandulaliszt85 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
Krém
-
300g mandula1770 kcal
-
300g mandulatej114 kcal
-
45g rizsliszt165 kcal
-
60g fehér csokoládé323 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
Díszítés
-
150g kókuszreszelék990 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
7275
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
22.9g tojás29 kcal
-
4.2g nádcukor16 kcal
-
4.7g rizsliszt17 kcal
-
1.6g mandulaliszt4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g kókuszolaj5 kcal
Krém
-
15.6g mandula92 kcal
-
15.6g mandulatej6 kcal
-
2.3g rizsliszt9 kcal
-
3.1g fehér csokoládé17 kcal
-
10.4g vaj75 kcal
-
1.6g nádcukor6 kcal
Díszítés
-
7.8g kókuszreszelék52 kcal
-
7.8g étcsokoládé43 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
380
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2485.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 92.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
1821
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.9 g
Zsír
-
Összesen 558.3 g
-
Telített zsírsav 272 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 192 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1949 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9942.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 2210 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1278 mg
-
Foszfor 4314 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.8 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 369.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2167 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 1397 mg
-
Retinol - A vitamin: 2135 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
7275
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 csapott ek nádcukor
-
6 evőkanál rizsliszt
-
2 evőkanál mandulaliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek kókuszolaj
Krém
-
30 dkg mandula
-
3 dl mandulatej
-
3 evőkanál rizsliszt
-
60 g fehér csokoládé
-
20 dkg vaj
-
3 ek nádcukor
Díszítés
-
150 g kókuszreszelék
-
25 g vaj
Elkészítés
Piskóta
- A piskóta hozzávalóit elfelezzük, ugyanis 2 tepsivel fogunk sütni, és most az a lényeg, hogy vékony tésztát kapjunk.
- A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, addig, amíg ki nem fehéredik. A fehérjét kemény habbá verjük.
- A kemény tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a sárgájához, és nagyon óvatosan összekeverjük. Próbáljuk meg nem összetörni. Ezután kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet és a mandulalisztet, legvégül pedig a sütőport és az olajat.
- Nekem sajnos csak 1 tepsim volt, így kétszer kellett kikevernem a masszát, és kétszer megsütni. Értelemszerűen, ha van 2 ugyanakkora tepsid (kb. 27x39 cm), akkor egyszerre is kikeverheted a tésztát, majd elosztod a két tepsiben és egyszerre sütöd meg.
- A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírt rakunk bele, a sütőt pedig előmelegítjük 170°C-ra. Beleöntjük a masszát, és mehet be a sütőbe. Kb. 15 perc alatt megsül.
- Az elkészült piskótalapokat tálcákra rakjuk, és hagyjuk őket kihűlni. Ezután nagyon óvatosan lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Kicsit ráragadhat, de figyeljünk oda rá, hogy ne tépjünk ki nagy darabokat a piskótánkból.
Krém
- Amíg sül a piskóta, elkezdjük a krémet. A mandulatejet beleöntjük egy fazékba, és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Ha már eléggé meleg, akkor belerakjuk a fehér csokit, és folyamatosan kavargatva felolvasztjuk benne.
- Ezután hozzáadjuk az őrölt mandulát, a rizslisztet és a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, érdemes konyhai robotgépet használni, hogy szép csomómentes legyen, ezután berakjuk a hűtőbe.
- Pogácsaszaggatóval (nagyobb méret) köröket szaggatunk a piskótákból. És most jön az a rész, ami után azt fogjátok mondani, hogy bárcsak soha el se kezdtem volna ezt a receptet... Elkezdjük a kis korongjainkat összeragasztani a krémmel. Ez idáig egyszerű, viszont az oldalát is be kell kenni.
- Ezután a süti oldalát rögtön beleforgatjuk a kókuszreszelékbe (én egy tálkába raktam, így eléggé egyszerű). A kész hógolyókat tálcára sorakoztatjuk. Ha az összeset összeragasztottuk és kentük, hempergettük, jöhet az utolsó fázis.
Díszítés
- Egy kis fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy hőálló tálat, és beletördeljük az étcsokit.
- Szép lassan, folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amikor már folyékony, hozzáadunk 25 g vajat, és addig melegítjük, amíg el nem olvad a csokiban.
- Ha szép egyenletes a csokink állaga, fogunk egy kiskanalat vagy ecsetet, és elkezdjük bekenni a hógolyók tetejét.
- Miután az összeset bekentük, berakjuk a hűtőbe egy órára.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x39
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 28989
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
catpawkitchen
6 recept
Tavaly Karácsonykor alkottam egy helyi gluténmentes recept versenyre, viszont a sztori érdekessége, hogy a versenyt hirdetők rossz e-mail címet adtak meg, így egyetlen receptet sem kaptak meg, amit a versenyzők beküldtek. Mindenesetre ez a hólabda a tovább fejlesztett gluténmentes változata a klasszikusnak, vaníliakrém helyett mandulakrémmel. Nem a leggyorsabb süti, amit az ember fél óra alatt összedob, viszont annyira hihetetlenül finom, hogy megéri a fáradságot.