r
Nosalty Logó

Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
catpawkitchen
Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 7275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    558.3 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9942.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2210 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1278 mg
  • Foszfor
    4314 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 7275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit elfelezzük, ugyanis 2 tepsivel fogunk sütni, és most az a lényeg, hogy vékony tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, addig, amíg ki nem fehéredik. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A kemény tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a sárgájához, és nagyon óvatosan összekeverjük. Próbáljuk meg nem összetörni. Ezután kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet és a mandulalisztet, legvégül pedig a sütőport és az olajat.
  4. Nekem sajnos csak 1 tepsim volt, így kétszer kellett kikevernem a masszát, és kétszer megsütni. Értelemszerűen, ha van 2 ugyanakkora tepsid (kb. 27x39 cm), akkor egyszerre is kikeverheted a tésztát, majd elosztod a két tepsiben és egyszerre sütöd meg.
  5. A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírt rakunk bele, a sütőt pedig előmelegítjük 170°C-ra. Beleöntjük a masszát, és mehet be a sütőbe. Kb. 15 perc alatt megsül.
  6. Az elkészült piskótalapokat tálcákra rakjuk, és hagyjuk őket kihűlni. Ezután nagyon óvatosan lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Kicsit ráragadhat, de figyeljünk oda rá, hogy ne tépjünk ki nagy darabokat a piskótánkból.

Krém

  1. Amíg sül a piskóta, elkezdjük a krémet. A mandulatejet beleöntjük egy fazékba, és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Ha már eléggé meleg, akkor belerakjuk a fehér csokit, és folyamatosan kavargatva felolvasztjuk benne.
  2. Ezután hozzáadjuk az őrölt mandulát, a rizslisztet és a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, érdemes konyhai robotgépet használni, hogy szép csomómentes legyen, ezután berakjuk a hűtőbe.
  4. Pogácsaszaggatóval (nagyobb méret) köröket szaggatunk a piskótákból. És most jön az a rész, ami után azt fogjátok mondani, hogy bárcsak soha el se kezdtem volna ezt a receptet... Elkezdjük a kis korongjainkat összeragasztani a krémmel. Ez idáig egyszerű, viszont az oldalát is be kell kenni.
  5. Ezután a süti oldalát rögtön beleforgatjuk a kókuszreszelékbe (én egy tálkába raktam, így eléggé egyszerű). A kész hógolyókat tálcára sorakoztatjuk. Ha az összeset összeragasztottuk és kentük, hempergettük, jöhet az utolsó fázis.

Díszítés

  1. Egy kis fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy hőálló tálat, és beletördeljük az étcsokit.
  2. Szép lassan, folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amikor már folyékony, hozzáadunk 25 g vajat, és addig melegítjük, amíg el nem olvad a csokiban.
  3. Ha szép egyenletes a csokink állaga, fogunk egy kiskanalat vagy ecsetet, és elkezdjük bekenni a hógolyók tetejét.
  4. Miután az összeset bekentük, berakjuk a hűtőbe egy órára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28989
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából
catpawkitchen 6 recept

Tavaly Karácsonykor alkottam egy helyi gluténmentes recept versenyre, viszont a sztori érdekessége, hogy a versenyt hirdetők rossz e-mail címet adtak meg, így egyetlen receptet sem kaptak meg, amit a versenyzők beküldtek. Mindenesetre ez a hólabda a tovább fejlesztett gluténmentes változata a klasszikusnak, vaníliakrém helyett mandulakrémmel. Nem a leggyorsabb süti, amit az ember fél óra alatt összedob, viszont annyira hihetetlenül finom, hogy megéri a fáradságot.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...