Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
19g joghurt11 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g gesztenyemassza34 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
9g margarin63 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
A díszítéshez
-
63g habtejszín183 kcal
-
21 kcal
Összesen
1171
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
75g joghurt46 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g gesztenyemassza134 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
35g margarin251 kcal
A krémhez
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
Összesen
4679
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
3.7g joghurt2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g gesztenyemassza7 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
1.7g margarin12 kcal
A krémhez
-
9.9g erdei gyümölcs mix4 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
24.8g habtejszín73 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
12.4g gesztenyemassza22 kcal
A díszítéshez
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
9.9g erdei gyümölcs mix4 kcal
Összesen
231
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
1171
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 271.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1022 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2428.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.9 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 606 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2477 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 2421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
4679
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 g joghurt
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
7.5 dkg gesztenyemassza
-
1 db tojás
-
1 ek víz
-
1 tk sütőpor
-
11 dkg finomliszt
-
3.5 dkg margarin
A krémhez
-
20 dkg erdei gyümölcs mix
-
15 dkg cukor
-
500 ml habtejszín
-
0.5 ek zselatin
-
25 dkg gesztenyemassza
A díszítéshez
-
250 ml habtejszín
-
20 dkg erdei gyümölcs mix
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a joghurtot a cukorral, sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a tojást és a meleg vizet.
- Belekeverjük a sütőporral kevert lisztet, közben az olvasztott vajat/margarint is hozzácsorgatjuk.
- A formába öntjük, és 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a zselatint dupla mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hagyjuk duzzadni.
- A mirelit gyümölcsre rászórjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor már a gyümölcs kezd levet ereszteni, de összességében nem meleg, így nem folyik el a tejszínkrém sem.
- A hideg habtejszínt felverjük (használat előtt 5 percre nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe!), óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
- A zselatint folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, kissé csípősre, melegre, majd a tejszínkrémbe keverjük. Alaposan elkeverjük.
- A kihűlt tésztára halmozzuk a krém felét, szépen elegyengetjük. Majd a gesztenyemasszát rámorzsolgatjuk egyenletesen, és rátesszük a krém másik felét is - szépen elsimítjuk.
- A legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum 4 órára!
- Tálalás előtt egy órával fölverjük a díszítésre szánt habtejszínt, a tortánk tetejére halmozzuk és erdei gyümölcs-keverékkel díszítjük. Egy órára visszatesszük a hűtőbe, ennyi idő alatt a fagyasztott gyümölcsök megolvadnak, de épek maradnak.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4930
- Feltöltés dátuma: 2013. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Drága férjem 35. születésnapjára készült.. Ezen egyszeri alkalomra készülődve, kiszemelt magának egy tortát a Nők Lapja Konyha októberi számából, és ezt kérte tőlem.:) Nagyon tetszett a recept, és nem is bántam meg az elkészítését.;)