r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyetorta erdei gyümölcsös krémmel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1171
Kalória
11.2g
Fehérje
127.2g
Szénhidrátok
67.9g
Zsír
151.5g
Víz
255.6g
Koleszterin
743.5mg
Rost
68.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.9 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    606 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 4679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a joghurtot a cukorral, sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a tojást és a meleg vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporral kevert lisztet, közben az olvasztott vajat/margarint is hozzácsorgatjuk.
  3. A formába öntjük, és 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a zselatint dupla mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hagyjuk duzzadni.
  5. A mirelit gyümölcsre rászórjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor már a gyümölcs kezd levet ereszteni, de összességében nem meleg, így nem folyik el a tejszínkrém sem.
  6. A hideg habtejszínt felverjük (használat előtt 5 percre nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe!), óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
  7. A zselatint folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, kissé csípősre, melegre, majd a tejszínkrémbe keverjük. Alaposan elkeverjük.
  8. A kihűlt tésztára halmozzuk a krém felét, szépen elegyengetjük. Majd a gesztenyemasszát rámorzsolgatjuk egyenletesen, és rátesszük a krém másik felét is - szépen elsimítjuk.
  9. A legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum 4 órára!
  10. Tálalás előtt egy órával fölverjük a díszítésre szánt habtejszínt, a tortánk tetejére halmozzuk és erdei gyümölcs-keverékkel díszítjük. Egy órára visszatesszük a hűtőbe, ennyi idő alatt a fagyasztott gyümölcsök megolvadnak, de épek maradnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Drága férjem 35. születésnapjára készült.. Ezen egyszeri alkalomra készülődve, kiszemelt magának egy tortát a Nők Lapja Konyha októberi számából, és ezt kérte tőlem.:) Nagyon tetszett a recept, és nem is bántam meg az elkészítését.;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!