r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gesztenyetorta 12. - mascarpone-s, meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A habkrémhez

Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A habkrémhez

Összesen 5398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A habkrémhez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 5398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját (egyenként), a sót, a vaníliás cukrot és végül a keményítővel elkevert lisztet.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, porcukorral és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a gesztenyemasszát és a rumot.
  5. A piskótát 3 részre osztjuk, megkenjük a krémmel.
  6. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14811
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Ajánló

A krém önmagában, némi meggy hozzáadásával igazi könnyű édesség. Nem túl édes és egyáltalán nem tömény. Ráadásul villámgyorsan kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem nagyon szereti a gesztenyés sütiket. Igyekszem mindig valami újdonsággal meglepni. Most ez sikerült.

Hozzávalók

A piskótához

A habkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...