r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet kiscsillagtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés szelet kiscsillagtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    413.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 6364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk.
  2. A sárgájákat összekeverjük a porcukorral, a liszttel, a sütőporral, kakaóporral és az olajjal.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütjük.
  5. Ha megsült a lap, akkor tálcára borítjuk. Ezután elkészítjük a gesztenyés krémet.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a rumaromát.
  7. A pudingporból és a tejből pudingot készítünk. Amikor már jól kihűlt, akkor hozzáadjuk a gesztenyés masszához, és robotgép segítségével krémesre keverjük.
  8. A krémet a tésztánkra kenjük.
  9. Végül a Hulala-t kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.
  10. Megszórjuk kakaóporral vagy csokidarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 43686
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept 2 ek kakaóport ír a tésztánál, de én csak eggyel tettem bele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...