r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes bukta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Gesztenyés-meggyes bukta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A buktához

A töltelékhez

344
Kalória
8.6g
Fehérje
57.4g
Szénhidrátok
7.4g
Zsír
17g
Víz
93.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A töltelékhez

Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A töltelékhez

Összesen 3433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 3433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A buktához

  1. 1 deciliter langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, 1 teáskanál cukrot, majd elkeverjük, és 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, só, cukor), a tojássárgájákat, a vajat, majd az élesztős tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék 1,5 dl langyos tejet.
  4. Sima tésztát gyúrunk, majd 1 óráig lefedve kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.
  6. A tésztát lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk, majd 12-14 darab téglalappá osztjuk.
  7. A téglalapok közepére rakunk 1-1 púpos teáskanállal a töltelékből, majd a két hosszanti oldalát visszahajtjuk, és feltekerjük.
  8. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a rudakat, jó szorosan, majd letakarva újabb 20 percig kelesztjük.
  9. Ha letelt az idő, egy felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  10. Megvárjuk, míg picit lehűl, megszórjuk porcukorral, és fogyaszthatjuk is! :)

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát egy krumplinyomón átpasszírozzuk, majd belekeverjük a rumot és az apró darabokra vágott meggyet.
  2. Jól elkeverjük, majd félretesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

A jól ismert foszlós, pihe-puha bukta, most egy picit másképp, rumos-gesztenyés-meggyes töltelékkel! Imádjuk! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!