r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7898.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.8 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  3. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
  4. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
  5. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
  6. 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
  2. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
  5. Rákenjük a krém felét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
  2. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
  2. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 116361
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni. Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...