Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskótához
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g víz0 kcal
Krémhez
Töltelékhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
13g lekvár/ dzsem37 kcal
-
8 kcal
-
83g háztartási keksz349 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
24 kcal
Összesen
1285
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
34 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
32g víz0 kcal
Krémhez
Töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
-
46 kcal
-
500g háztartási keksz2095 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
7699
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskótához
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.3g víz0 kcal
Krémhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
9.9g margarin71 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
Töltelékhez
-
9.9g gesztenyemassza18 kcal
-
3.2g lekvár/ dzsem9 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
19.7g háztartási keksz83 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
0.6g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
307
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1285
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 115 g
Zsír
-
Összesen 342.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7898.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1858 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 2300 mg
-
Nátrium 3112 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1034.8 g
-
Cukor 485 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 259.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1054 micro
Összesen
7699
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek víz
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg háztartási keksz
-
3 dl tej
Tetejére
-
18 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskótához
- A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
- A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
- Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
- A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
- A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
- 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krémhez
- A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
- A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
- Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
- A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
- Rákenjük a krém felét.
Töltelékhez
- A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
- Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.
Tetejére
- Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
- Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×33
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 604
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 104
- Össznézettség: 116021
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni. Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!