r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

1285
Kalória
19.2g
Fehérje
172.5g
Szénhidrátok
57.1g
Zsír
43.2g
Víz
122.4g
Koleszterin
7.2g
Rost
80.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7898.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.8 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  3. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
  4. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
  5. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
  6. 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
  2. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
  5. Rákenjük a krém felét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
  2. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
  2. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni. Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!