r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-pudingos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-kekszes-pudingos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 1153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 6919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9174.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2653 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 6919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet is és annyi tejjel lazítunk a tésztán, hogy szépen bele tudjuk keverni a felvert tojások fehérjét.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
  3. A szokásos módon pudingot készítünk.
  4. Gesztenyés töltelék: A két csomag gesztenyét elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lekvárt, a kakaóport, a rumaromát és az összetört kekszet is, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 3 dl tejszínt is. Egy nagyon finom tölteléket fogunk kapni.
  5. Összeállítás: A piskótát kettévágjuk, a puding felével megkenjük a piskótát, majd ráhalmozzuk a gesztenyés tölteléket, végül a maradék pudingot és piskótával lefedjük. Tetejére bármit tehetünk, lehet olvasztott csokoládét vagy tejszínt, én most ebben az esetben csokoládés tejszínnel díszítettem a tetejét :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X41
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6209
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család egyik kedvence, már többször is elkészítettem, nagyon finom és laktató :)

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A gesztenyés krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...