r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 6757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 6757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat.
  3. A tojássárgáját habosra kikeverjük, ezután a tojásfehérjét pedig felverjük. Amikor kezd habosodni a fehérje, a cukrot apránként hozzáadjuk, és egy nem túl kemény habbá verjük tovább. Ebbe forgatjuk bele a habosra kikevert tojássárgáját, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel, a felesleget kiszórjuk, majd ebbe beleöntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész a piskóta, nem vesszük ki a formából, hanem egy sütőpapírra helyezzük fejjel lefelé, és így hűtjük ki. Miután kihűlt, egy éles pengéjű késsel körbevágjuk az oldalát, és kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk.

Hozzávalók a krémhez

  1. A gesztenyemasszát áttörjük egy villával, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, és jó alaposan kikeverjük.
  2. Vízgőz felett 5 dkg vajjal megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd hozzáadjuk a gesztenyés masszához.
  3. Az eddigi krémhez hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan összekeverjük.
  4. A habtejszínt felverjük, egy részét beleforgatjuk a gesztenyés krémbe, és hűtőben pihentetjük, amíg kihűl a piskóta.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A torta összeállítása úgy történik, hogy a teteje lesz az alja. A lapokat megkenjük krémmel, és egymásra tesszük. Ezután a torta oldalát és tetejét is megkenjük krémmel.
  2. Hűtőbe tesszük 20 percre, majd a keményre vert habtejszínnel tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3254
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám névnapjára készült ez a torta, mivel imádja a gesztenyés süteményeket. Nem szerettem volna, ha ez a torta egyszerű lett volna, ezért kicsit bolondítottam rajta. Meghozta a várt sikert, mivel mindenkinek nagyon ízlett, rekord idő alatt el is fogyott. Annak ellenére, hogy a gesztenyés sütemények tömények, meglepően krémesre és könnyedre sikerült.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...