Gesztenyés szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
11 kcal
-
2g rum5 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
2g rum5 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g vaj45 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g rum2 kcal
Összesen
845
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
91 kcal
-
16g rum37 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
16g rum37 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g vaj359 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g rum18 kcal
Összesen
6757
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
19.9g tojás25 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.7g rum2 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
11.3g gesztenyemassza20 kcal
-
11.3g mascarpone46 kcal
-
49 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
13.6g habtejszín40 kcal
-
0.4g rum1 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
845
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.5 g
Zsír
-
Összesen 408.2 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4439.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1050 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 920 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.8 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 670 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1311 mg
-
Retinol - A vitamin: 2343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1992 micro
Összesen
6757
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
160 g finomliszt
-
160 g cukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek rum
Hozzávalók a krémhez
-
250 g gesztenyemassza
-
250 g mascarpone
-
200 g fehér csokoládé
-
2 ek rum
-
120 g porcukor
-
200 ml habtejszín
-
5 dkg vaj
Hozzávalók a díszítéshez
-
300 ml habtejszín
-
1 ek rum
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- Szétválasztjuk a tojásokat.
- A tojássárgáját habosra kikeverjük, ezután a tojásfehérjét pedig felverjük. Amikor kezd habosodni a fehérje, a cukrot apránként hozzáadjuk, és egy nem túl kemény habbá verjük tovább. Ebbe forgatjuk bele a habosra kikevert tojássárgáját, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
- Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel, a felesleget kiszórjuk, majd ebbe beleöntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
- Ha kész a piskóta, nem vesszük ki a formából, hanem egy sütőpapírra helyezzük fejjel lefelé, és így hűtjük ki. Miután kihűlt, egy éles pengéjű késsel körbevágjuk az oldalát, és kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk.
Hozzávalók a krémhez
- A gesztenyemasszát áttörjük egy villával, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, és jó alaposan kikeverjük.
- Vízgőz felett 5 dkg vajjal megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd hozzáadjuk a gesztenyés masszához.
- Az eddigi krémhez hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan összekeverjük.
- A habtejszínt felverjük, egy részét beleforgatjuk a gesztenyés krémbe, és hűtőben pihentetjük, amíg kihűl a piskóta.
Hozzávalók a díszítéshez
- A torta összeállítása úgy történik, hogy a teteje lesz az alja. A lapokat megkenjük krémmel, és egymásra tesszük. Ezután a torta oldalát és tetejét is megkenjük krémmel.
- Hűtőbe tesszük 20 percre, majd a keményre vert habtejszínnel tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3274
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesapám névnapjára készült ez a torta, mivel imádja a gesztenyés süteményeket. Nem szerettem volna, ha ez a torta egyszerű lett volna, ezért kicsit bolondítottam rajta. Meghozta a várt sikert, mivel mindenkinek nagyon ízlett, rekord idő alatt el is fogyott. Annak ellenére, hogy a gesztenyés sütemények tömények, meglepően krémesre és könnyedre sikerült.