r
Nosalty Logó

Gesztenyés habos sütemény Györgyitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés habos sütemény Györgyitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.1 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5815.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Asárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük a sütőporral,és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük.
  3. Tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát,15 perc alatt megsütjük.
  4. A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük,hozzáöntjük a pudingot.Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük.
  5. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát,és alaposan elkeverjük.
  6. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt,és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejéresimítjuk.
  7. Díszítjük kakaóval,hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 49130
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon lágy, szinte habkönnyű sütemény, mintha csak gesztenyepürét ennénk. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...