r
Nosalty Logó

Gesztenyés-habos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gesztenyés-habos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1118 kcal
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4470 kcal
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1118 kcal
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4470 kcal
  • 2% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal és a rummal összedolgozzuk.
  2. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és a gesztenyemasszát belenyomkodjuk.
  3. A krémhez a porcukrot a vajjal kikeverjük, és hozzáadjuk a tejszínt is (nem kell felverni).
  4. A krémet belesimítjuk a gesztenyére.
  5. Hűtőbe tesszük 3 óra hosszát.
  6. Amikor megdermedt kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és tejszínhabbal díszítjük a tetejét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 2510
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-habos őzgerinc
Salamon Csilla 1203 recept

Egyszerű, finom nyalánkság amikor nem sok időnk van sütögetni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...