r
Nosalty Logó

Gesztenyerolád Alma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alma15
Gesztenyerolád Alma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 3887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótával kezdjük. Felverjük a tojásfehérjéket.
  2. Amikor már kezd keményedni, apránként hozzáöntjük a cukrot, majd a tojássárgákat.
  3. A kakaóval összekevert lisztet kis adagokban főzőkanállal óvatosan belekeverjük.
  4. Kettévesszük a masszát, és két részletben tűpróbáig sütjük. (Kb. 10 perc)
  5. A sütőből kivéve még melegen nedves konyharuha segítségével feltekerjük.
  6. A krémhez a lisztet, keményítőt, tojássárgákat vanília kivonatot, cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  7. Hozzáöntjük a maradék tejet, és kis lángon sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Vízbe állítva kihűtjük.
  9. A puha margarinhoz kanalanként hozzákeverjük a vaníliás krémet, majd a gesztenyemasszát is.
  10. A kihűlt piskótákat megtöltjük a krém 2/3 részével, a maradékkal pedig kívül is bekenjük.
  11. Néhány órára hűtőbe tesszük, utána szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4016
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alma15 6 recept

Nálunk az egész család nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...