r
Nosalty Logó

Gesztenyerakás vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gesztenyerakás vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3083 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3083 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 1. tésztához

  1. A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumot összegyúrjuk annyi kis tejjel, hogy összeálljon. Egy kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk zsugorfóliával, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne, majd egy tálra borítjuk. Amíg készítjük a krémet, tegyük be a hűtőbe.
  2. A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. Teljes hűlés után elkezdjük habosítani, apránként adagolva hozzá a margarint és a cukrot. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. A tészta tetejére kenjük, szép egyenletesen.
  3. A piskótatallérokat éppen csak megforgatjuk tejben, és szorosan kirakjuk vele a krém tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tallérok tetejére kenjük, majd csokireszelékkel díszítjük. Aki nem biztos magában, tehet a tejszínhez egy kávéskanál habfixálót is. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 15
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25276
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagy kedvence. Mindig dupla adagból kell készítenem. Ha dupla mennyiségből készül, akkor egy 24-26 cm átmérőjű forma elegendő hozzá.

Hozzávalók

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...