Gesztenyerakás vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
A 1. tésztához
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
31g háztartási keksz131 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g sütő rum29 kcal
A 2. tésztához
-
19g piskótatallér66 kcal
-
13g tej7 kcal
A krémhez
A tetejére
-
63 kcal
-
27 kcal
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
A 1. tésztához
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
125g háztartási keksz524 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g sütő rum116 kcal
A 2. tésztához
-
75g piskótatallér263 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
A tetejére
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
3083
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
A 1. tésztához
-
20.6g gesztenyemassza37 kcal
-
10.3g háztartási keksz43 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
4.1g sütő rum10 kcal
A 2. tésztához
-
6.2g piskótatallér22 kcal
-
4.1g tej2 kcal
A krémhez
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
24.8g tej14 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
8.3g margarin59 kcal
A tetejére
-
8.3g növényi habtejszín21 kcal
-
1.7g csokoládédara9 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 150.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.9 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1024 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
3083
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A 1. tésztához
-
25 dkg gesztenyemassza
-
0.5 dl tej
A 2. tésztához
-
15 db piskótatallér
-
0.5 dl tej
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
A tetejére
-
1 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A 1. tésztához
- A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumot összegyúrjuk annyi kis tejjel, hogy összeálljon. Egy kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk zsugorfóliával, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne, majd egy tálra borítjuk. Amíg készítjük a krémet, tegyük be a hűtőbe.
- A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. Teljes hűlés után elkezdjük habosítani, apránként adagolva hozzá a margarint és a cukrot. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. A tészta tetejére kenjük, szép egyenletesen.
- A piskótatallérokat éppen csak megforgatjuk tejben, és szorosan kirakjuk vele a krém tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tallérok tetejére kenjük, majd csokireszelékkel díszítjük. Aki nem biztos magában, tehet a tejszínhez egy kávéskanál habfixálót is. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Tepsi mérete: 15
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25276
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Családom nagy kedvence. Mindig dupla adagból kell készítenem. Ha dupla mennyiségből készül, akkor egy 24-26 cm átmérőjű forma elegendő hozzá.