Gesztenyemousse torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 2 db piskótaroládhoz
-
165g tojás208 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
11 kcal
-
8g rum18 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
A gesztenyemousse-hoz
-
188g gesztenyemassza336 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
6g rum14 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
-
38g meggy17 kcal
A díszítéshez
-
50g roletti189 kcal
Összesen
2271
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 2 db piskótaroládhoz
-
660g tojás831 kcal
-
84g porcukor325 kcal
-
46 kcal
-
32g rum74 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A gesztenyemousse-hoz
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
24g rum55 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
150g meggy68 kcal
A díszítéshez
-
200g roletti754 kcal
Összesen
9084
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 2 db piskótaroládhoz
-
20.1g tojás25 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
A gesztenyemousse-hoz
-
22.8g gesztenyemassza41 kcal
-
12.2g mascarpone49 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
4.6g meggy2 kcal
A díszítéshez
-
6.1g roletti23 kcal
Összesen
276
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 248.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
2271
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.7 g
Zsír
-
Összesen 590.8 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2827 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4242.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1848 mg
-
Nátrium 1062 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 719.2 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 995.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 614 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1833 mg
-
Retinol - A vitamin: 2573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3071 micro
Összesen
9084
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A 2 db piskótaroládhoz
-
12 db tojás
-
12 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek rum
-
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
2 dl napraforgó olaj
-
10 evőkanál finomliszt
A gesztenyemousse-hoz
-
75 dkg gesztenyemassza
-
40 dkg mascarpone
-
3 ek rum
-
6 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
3 csomag habfixáló
A díszítéshez
Elkészítés
A 2 db piskótaroládhoz
- A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézessütemény fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt kisütjük.
- Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hűlni hagyjuk.
- Ugyanígy kisütjük a másik lapot is.
- Addig elkészítjük a krémet. Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínbe teszünk 3 evőkanálnyi porcukrot kissé felverjük. Majd 3 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel.
- A piskótát kigöngyöljük és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük krémmel és visszatekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Minden szelet után papírtörlővel letöröljük a krémet a késről, hogy ne maszatoljon!)
- Tortatányérra helyezzük a csatos tortaforma gyűrűjét (28 cm). Szorosan kirakjuk piskótatekercsekkel. A közökbe, rumba áztatott meggyet teszünk. A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára. Kicsit rányomjuk, hogy szépen kitöltse a hézagokat is, elsimítjuk. Szorosan, szimmetrikusan kirakjuk a tetejét is piskótatekercsekkel, a közökbe rumos meggyet teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Lecsatoljuk a tortáról a gyűrűt. Oldalát a félretett krémmel megkenjük, ostyarudakkal kirakjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük és a torta tetejét díszítjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 1083
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 159315
- Feltöltés dátuma: 2008. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szintia
89 recept
Nemisbéka karácsonyi receptversenyén, desszert kategóriában 2. helyezett lett!:))) Gesztenyemousse recept a Macikonyháról