r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes-meggyes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
baloghorsi
Gesztenyekrémes-meggyes torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

660
Kalória
13.3g
Fehérje
85.9g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
51.3g
Víz
168.5g
Koleszterin
3g
Rost
44.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 7914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    349.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5299.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1031 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    615.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 7914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A habos-cukros tojássárgához hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük, ízlés szerint cukrot teszünk bele, egy csipet sót és rumot is, hogy ízes legyen (rumosmeggy-levével is lehet ízesíteni).
  2. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a gesztenyés-mascarponés keverékbe.

A meggyes részhez

  1. A meggydzsemet vagy zselét magozott meggyel (én rumos meggyet használtam) turmixoljuk, ha nagyon folyós lenne, instant zselatint lehet tenni bele.
  2. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot kevés meggylével meglocsoljuk, majd habzsákkal koncentrikus körökben gesztenyés krémet teszünk, a kimaradt köröket pedig a meggyes mixszel kitöltjük. Ráfektetjük a középső lapot, és ugyanezt megismételjük. A legfelső lapot is ráhelyezzük, és a gesztenyekrémmel és a maradék meggyes mixszel befedjük ill. díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Nagybátyám kedvencei a gesztenyés édességek, neki készítettem ezt a tortát születésnapjára :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!