r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baloghorsi
Gesztenyekrémes-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 7914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    349.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5299.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1031 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 7914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A habos-cukros tojássárgához hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük, ízlés szerint cukrot teszünk bele, egy csipet sót és rumot is, hogy ízes legyen (rumosmeggy-levével is lehet ízesíteni).
  2. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a gesztenyés-mascarponés keverékbe.

A meggyes részhez

  1. A meggydzsemet vagy zselét magozott meggyel (én rumos meggyet használtam) turmixoljuk, ha nagyon folyós lenne, instant zselatint lehet tenni bele.
  2. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot kevés meggylével meglocsoljuk, majd habzsákkal koncentrikus körökben gesztenyés krémet teszünk, a kimaradt köröket pedig a meggyes mixszel kitöltjük. Ráfektetjük a középső lapot, és ugyanezt megismételjük. A legfelső lapot is ráhelyezzük, és a gesztenyekrémmel és a maradék meggyes mixszel befedjük ill. díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 871
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekrémes-meggyes torta
baloghorsi 18 recept

Nagybátyám kedvencei a gesztenyés édességek, neki készítettem ezt a tortát születésnapjára :)

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...