r
Nosalty Logó

Gazpacho Mandula konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mandula
Gazpacho Mandula konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    544 micro
  • β-karotin
    2504 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 443 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1391 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok alját x alakban kiskéssel bemetsszük, leöntjük forró vízzel, majd 1 perc elteltével könnyedén meg tudjuk hámozni őket. Kis kockákra vágjuk, mehetnek a fazékba.
  2. Az uborkát hámozzuk, kockázzuk, a paprikát kockázzuk, a vöröshagymát pucoljuk, kockázzuk, a fokhagymát szintén, és zsupsz a fazékba.
  3. Rácsorgatunk 2 ek olívaolajat és 1-2 tk balzsamecetet, és jól összeturmixoljuk őket.
  4. Beleáztatjuk a kenyeret, azt is jól elkeverjük benne. Sóval, borssal ízesítjük, és a hűtőben alaposan kihűtjük.
  5. Tálalás előtt citromkarikákat fektetünk a tetejére, némi metélőhagymával és zellerszállal díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3986
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Csak nyáron, ezt konzervből elképzelhetetlennek tartom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Régóta terveztem már gazpacho-t főzni. És most, hogy már egyre finomabb a paradicsom, el is érkezett az ideje.:) Finom nyári szomjoltó, hűsítő és még a vitaminellátásunkról is gondoskodik.:) Az alaprecept Anyukám egyik barátnőjétől való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...