r
Nosalty Logó

Gázkeksz 5. - édes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hevike
Gázkeksz 5. - édes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1416
Kalória
19.9g
Fehérje
163.1g
Szénhidrátok
75.6g
Zsír
80.5g
Víz
261.5g
Koleszterin
3.5g
Rost
66.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 5662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű zsírba elkeverjük a kétféle cukrot és a sót, majd egyesével jól elkeverjük benne a tojásokat.
  2. Ezután 1 pohár tejföllel tovább keverjük, végül apránként elkezdjük hozzákeverni a lisztet,és a fél csomag sütőport. Annyi liszt kell, hogy a tészta még lágy legyen, de a kezünkhöz ne ragadjon.
  3. Lisztes kézzel gombócokat formázunk. A gombóc mérete ízlés kérdése, kisebb -nagyobb gombócokból kisebb-nagyobb kekszek lesznek.
  4. Öntöttvas sütőformát a gázon felforrósítjuk. Az első adag sütése előtt érdemes átkenni zsírral, hogy ne ragadjon le, ezután már nem kell kenni.
  5. 4 gombócot ráteszünk a sütőforma aljára, összecsukjuk, majd megfordítjuk. Kb. fél-egy perc alatt megsül, akkor felnyitjuk a sütőformát, kivesszük a megsült kekszeket, és újabb gombócokat rakunk a helyükre.
  6. Újra összecsukjuk, fordítjuk a sütőformát, és ezt addig ismételjük még el nem fogy a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Észrevettem, hogy nincs fent itt a Nosalty-n a gázkeksz édes változata, és sokan keresik a sós keksz hozzászólásánál. Ez pont jókor jött, mert már nálunk is régen volt. Gyorsan elővettem a sütőformát, a receptet, és a fényképezőt- gondoltam már mehet is fel az internetre, hogy megosszam mindenkivel, aki erre a régi ízre vágyik, ami a gyerekkorunkat idézi. Kizárólag öntöttvas sütőformát használjunk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!