r
Nosalty Logó

Gálosfalvi gombás vadmalac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Gálosfalvi gombás vadmalac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és lábosban pörcösre sütjük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a tisztított, felaprózott zellert, és kevergetve pirítjuk, amíg a leve el nem párolódik.
  3. Jöhet a paradicsompüré, a vörösbor és a fűszerek.
  4. Lefedve készre főzzük.
  5. Közben a fellaskázott gombát ½ ek zsíron lepirítjuk, és a megfőtt húshoz adva összerottyantjuk.
  6. Tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3665
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Ajánló

Krokettel, rösztivel, petrezselymes krumplival kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Gyönyörű vadmalac lapockát sikerült vásárolnom. Az elkészítéséhez egy NET-en talált receptet hívtam segítségül. Köszönet Piri István mesterszakácsnak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...