r
Nosalty Logó

Gálosfalvi gombás vadmalac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Gálosfalvi gombás vadmalac
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

594
Kalória
48.5g
Fehérje
17.9g
Szénhidrátok
32g
Zsír
367g
Víz
29.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    367 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és lábosban pörcösre sütjük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a tisztított, felaprózott zellert, és kevergetve pirítjuk, amíg a leve el nem párolódik.
  3. Jöhet a paradicsompüré, a vörösbor és a fűszerek.
  4. Lefedve készre főzzük.
  5. Közben a fellaskázott gombát ½ ek zsíron lepirítjuk, és a megfőtt húshoz adva összerottyantjuk.
  6. Tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Gyönyörű vadmalac lapockát sikerült vásárolnom. Az elkészítéséhez egy NET-en talált receptet hívtam segítségül. Köszönet Piri István mesterszakácsnak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!