r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval töltött óriás krokett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Fűszeres túróval töltött óriás krokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.3 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5988.8 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 2247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes nyers burgonyát (ami 10 dkg), lereszelünk, majd kinyomkodjuk belőle a levet. A főtt burgonyát (ami 50 dkg), teljesen pépesre törjük, és amikor langyosra hűlt, összekeverjük a nyers, reszelt burgonyával. Ezután sózzuk, és a lisztet hozzáadva ruganyos tésztát gyúrunk.
  2. A túrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzátesszük a reszelt sajtot, a sót és az összevágott snidlinget. Kézzel egynemű masszává dolgozzuk össze.
  3. A krumplis tésztából evőkanállal evőkanálnyi darabot veszünk el, majd ujjaink között oválisra lapítjuk. Ebbe tesszük a teáskanál mennyiségű túrós-sajtos tölteléket. Összehajtogatjuk, és nagy duci hengereket formázunk belőle. Kb. 14-15 darabnak kell lennie ebből a mennyiségből.
  4. Az óriás hengereket zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban ropogós-aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. Melegen tejföllel vagy friss salátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8137
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 26.

Ajánló

Trappista és mozzarella sajttal is rendkívül finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres túróval töltött óriás krokett
Lizinka_ 604 recept

Ízletes egytálétel, ami frissen a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...