r
Nosalty Logó

Fűszeres sült tarja római tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres sült tarja római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3419 micro
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 89 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
  2. A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  3. A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
  4. A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
  5. Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
  6. Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
  7. Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1113
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 401
  • Össznézettség: 576330
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...