r
Nosalty Logó

Fűszeres lazac mézes hagymával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Fűszeres lazac mézes hagymával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lazachoz

A mézes hagymához

A burgonyapüréhez

A sült édesburgonyához

1085
Kalória
48.8g
Fehérje
78.7g
Szénhidrátok
65.5g
Zsír
386.4g
Víz
163.7g
Koleszterin
8g
Rost
40.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lazachoz

A mézes hagymához

A burgonyapüréhez

A sült édesburgonyához

Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lazachoz

A mézes hagymához

A burgonyapüréhez

A sült édesburgonyához

Összesen 3254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lazachoz

A mézes hagymához

A burgonyapüréhez

A sült édesburgonyához

Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    15744 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 3254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. A mogyoróhagymát megpucoljuk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, 5 dkg vajjal és a mézzel, kis lángon feltesszük főzni, míg opálos nem lesz (fél óra).
  2. A bőrös lazacfilétmegmossuk, megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és egy-egy szál kakukkfű leveleit rászórjuk, majd hagyjuk érni a hűtőben legalább fél órát.
  3. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és alaposan kikeverjük, hogy szép sima püré legyen.
  4. Az édesburgonyát meghámozzuk, keskeny szeletekre, majd julienne-re vágjuk, és a felhevített olívaolajon hirtelen ropogósra sütjük, majd szalvétán leitatjuk.
  5. A megmaradt olajon a lazacot először a bőrös oldalával kb. 3-4 percig, a másik oldalát csak 1 percig is elég, hogy belül még rózsaszín maradjon.
  6. Tálalásnál mindenből tálaljunk a tányérra. A lazacot kaporral díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Ma vártam a villanyszerelőt, és ezért tegnap úgy főztem, hogy mára ne legyen gondom a főzéssel. Mivel nem jött, azt eltettem holnapra, ma pedig összeütöttem ezt a kis ebédet, mindenki megelégedésére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!