Fűszeres korongok rizslisztből
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 465 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Hozzávalók
-
5 dkg porcukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
3 ek víz
Elkészítés
- Minden száraz hozzávalót, fűszert összekeverünk.
- Hozzáadjuk a vajat, a vizet, és összeállítjuk a tésztát.
- Az eredeti recept szerint csillagcsöves nyomózsákba tesszük a tésztát, korongokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsibe, az illesztésnél pedig megszórjuk a vágott pisztáciával. (A dolog itt dőlt meg. Nem tudom a rétesliszt-rizsliszt csere miatt-e, de képtelen voltam formát nyomni a tésztából.) Gombócokat formálunk belőle (nagyon enyhén ragadós a tészta, 4-5 gombóc után kezet mostam), amiknek a tetejét villával formázzuk (porcukorba v. lisztbe kell mártani), majd sütőben pirosra sütjük a korongokat.
- Az eredmény finom, nagyon ropogós keksz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13170
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Ajánló
Forralt bor, fűszeres puncs, illatos tea dukál mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lehet nevetni, de én már a karácsonyi aprósüteményeken gondolkozom: -D Az ismeretleneket ki szoktam előre próbálni, ne az ünnep környékén bosszantsanak. Ez a recept is ezért került elő és jól tettem, mert az eredménynek köze sincs ahhoz a képhez, ami egy tizenéves Fanny adventi számában szerepel a recept mellett :s A tészta formázhatatlansága nem hiszem, hogy a lisztcserének köszönhető. Legközelebb a 3 ek vízből egyet helyettesítek 1ek citromlével, aromásabb lesz a süti szerintem. Illetve a liszttel is lehet variálni: egy evőkanálnyit lehet cukrozatlan kakaóporral helyettesíteni és akkor szép barna színű kekszünk lesz. Ez a mennyiség kicsi adag - 20 darabnyi -, érdemes próbálkozni vele! Nem drága, gyors kis keksz, finom ropogós, a gyerekek 10 perc alatt szétkapták, pedig dupla adaggal sütöttem :) Nekem pedig mosolyogtató élmény volt a ragyogó napsütésben, 28 fokos melegben a konyhában szálló mézeskalács illat:)