r
Nosalty Logó

Fűszeres korongok rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Fűszeres korongok rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 1151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden száraz hozzávalót, fűszert összekeverünk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a vizet, és összeállítjuk a tésztát.
  3. Az eredeti recept szerint csillagcsöves nyomózsákba tesszük a tésztát, korongokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsibe, az illesztésnél pedig megszórjuk a vágott pisztáciával. (A dolog itt dőlt meg. Nem tudom a rétesliszt-rizsliszt csere miatt-e, de képtelen voltam formát nyomni a tésztából.) Gombócokat formálunk belőle (nagyon enyhén ragadós a tészta, 4-5 gombóc után kezet mostam), amiknek a tetejét villával formázzuk (porcukorba v. lisztbe kell mártani), majd sütőben pirosra sütjük a korongokat.
  4. Az eredmény finom, nagyon ropogós keksz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13170
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Forralt bor, fűszeres puncs, illatos tea dukál mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet nevetni, de én már a karácsonyi aprósüteményeken gondolkozom: -D Az ismeretleneket ki szoktam előre próbálni, ne az ünnep környékén bosszantsanak. Ez a recept is ezért került elő és jól tettem, mert az eredménynek köze sincs ahhoz a képhez, ami egy tizenéves Fanny adventi számában szerepel a recept mellett :s A tészta formázhatatlansága nem hiszem, hogy a lisztcserének köszönhető. Legközelebb a 3 ek vízből egyet helyettesítek 1ek citromlével, aromásabb lesz a süti szerintem. Illetve a liszttel is lehet variálni: egy evőkanálnyit lehet cukrozatlan kakaóporral helyettesíteni és akkor szép barna színű kekszünk lesz. Ez a mennyiség kicsi adag - 20 darabnyi -, érdemes próbálkozni vele! Nem drága, gyors kis keksz, finom ropogós, a gyerekek 10 perc alatt szétkapták, pedig dupla adaggal sütöttem :) Nekem pedig mosolyogtató élmény volt a ragyogó napsütésben, 28 fokos melegben a konyhában szálló mézeskalács illat:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...