r
Nosalty Logó

Fűszeres házi kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7560.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    5475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 4621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzákeverünk a lisztből annyit, hogy a tészta folyós maradjon még.
  3. Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket.
  4. A tálat letakarjuk, 24 órán át kelesztjük, és amikor arra járunk, mindig megkavarjuk, hogy a tészta újra lelappadjon.
  5. Másnap a maradék lisztet és a magokat hozzátesszük, és átgyúrjuk az egészet.
  6. A tésztát elfelezzük, és két formába tesszük, aztán most utoljára megvárjuk, míg szépen megkel.
  7. Közepes lángon addig sütjük, míg szép barna nem lesz (kb. 50 perc).
  8. Mikor már szép barna, kikapjuk a sütőből, és gyorsan átkenjük egy vizes ecsettel, aztán még pár percre vissza a sütőbe. Ettől a teteje szép fényes lesz!
  9. Miután kivettük a sütőből, rögtön kiborítjuk a formából, és egy rácsra rakjuk. Így szépen elpárolog róla a víz, és nem pálik be a héja.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13839
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Élvezet csinálni! Ezenkívül finom és egyszerű... mikor hazaérek az iskolából egyszerűen megsütöm az előző napi tésztát, és közben bekeverem a következő napi adagot. Így minden napra két vekni finom, diós (vagy amilyet akarunk) kenyér jut :-)!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolti kenyértől mindig fájt a hasam, ezért kezdődött el az itthoni kenyérsütés. Anyukám tökéletesítgette a receptet, aztán most, (hogy elment Olaszországba) először én kaptam rá a kenyérsütésre, aztán az apukám. Nagyon élvezzük, mert állatira lehet vele kísérletezni, azt tesz bele az ember, amit akar, és még nekünk sem sikerült elrontani :-) Nagyon finom és szép. És nem utolsó sorban azóta nem fájt a hasam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...