r
Nosalty Logó

Fűszeres házi kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fűszeres házi kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

924
Kalória
21.8g
Fehérje
156.1g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
126.8g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Rost
2.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7560.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    5475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 4621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. A vizet megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzákeverünk a lisztből annyit, hogy a tészta folyós maradjon még.
  3. Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket.
  4. A tálat letakarjuk, 24 órán át kelesztjük, és amikor arra járunk, mindig megkavarjuk, hogy a tészta újra lelappadjon.
  5. Másnap a maradék lisztet és a magokat hozzátesszük, és átgyúrjuk az egészet.
  6. A tésztát elfelezzük, és két formába tesszük, aztán most utoljára megvárjuk, míg szépen megkel.
  7. Közepes lángon addig sütjük, míg szép barna nem lesz (kb. 50 perc).
  8. Mikor már szép barna, kikapjuk a sütőből, és gyorsan átkenjük egy vizes ecsettel, aztán még pár percre vissza a sütőbe. Ettől a teteje szép fényes lesz!
  9. Miután kivettük a sütőből, rögtön kiborítjuk a formából, és egy rácsra rakjuk. Így szépen elpárolog róla a víz, és nem pálik be a héja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A bolti kenyértől mindig fájt a hasam, ezért kezdődött el az itthoni kenyérsütés. Anyukám tökéletesítgette a receptet, aztán most, (hogy elment Olaszországba) először én kaptam rá a kenyérsütésre, aztán az apukám. Nagyon élvezzük, mert állatira lehet vele kísérletezni, azt tesz bele az ember, amit akar, és még nekünk sem sikerült elrontani :-) Nagyon finom és szép. És nem utolsó sorban azóta nem fájt a hasam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!