Fűszeres házi kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
924
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
4621
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 126.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
924
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.9 g
Zsír
-
Összesen 112.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7560.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 5475 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 780.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 633.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
4621
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Hozzákeverünk a lisztből annyit, hogy a tészta folyós maradjon még.
- Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket.
- A tálat letakarjuk, 24 órán át kelesztjük, és amikor arra járunk, mindig megkavarjuk, hogy a tészta újra lelappadjon.
- Másnap a maradék lisztet és a magokat hozzátesszük, és átgyúrjuk az egészet.
- A tésztát elfelezzük, és két formába tesszük, aztán most utoljára megvárjuk, míg szépen megkel.
- Közepes lángon addig sütjük, míg szép barna nem lesz (kb. 50 perc).
- Mikor már szép barna, kikapjuk a sütőből, és gyorsan átkenjük egy vizes ecsettel, aztán még pár percre vissza a sütőbe. Ettől a teteje szép fényes lesz!
- Miután kivettük a sütőből, rögtön kiborítjuk a formából, és egy rácsra rakjuk. Így szépen elpárolog róla a víz, és nem pálik be a héja.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13864
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Ajánló
Élvezet csinálni! Ezenkívül finom és egyszerű... mikor hazaérek az iskolából egyszerűen megsütöm az előző napi tésztát, és közben bekeverem a következő napi adagot. Így minden napra két vekni finom, diós (vagy amilyet akarunk) kenyér jut :-)!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A bolti kenyértől mindig fájt a hasam, ezért kezdődött el az itthoni kenyérsütés. Anyukám tökéletesítgette a receptet, aztán most, (hogy elment Olaszországba) először én kaptam rá a kenyérsütésre, aztán az apukám. Nagyon élvezzük, mert állatira lehet vele kísérletezni, azt tesz bele az ember, amit akar, és még nekünk sem sikerült elrontani :-) Nagyon finom és szép. És nem utolsó sorban azóta nem fájt a hasam.