r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemáj

5,0

2 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Fűszeres csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

532
Kalória
34.8g
Fehérje
39.8g
Szénhidrátok
25g
Zsír
139.8g
Víz
603.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
138.2mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1067 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 220 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5758 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2084 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11515 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1067 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2364 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A máj fűszerezéséhez

  1. A májat megtisztítjuk, leszárítjuk és félbe-, vagy negyedekbe vágjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk és belekeverjük a fűszereket.
  3. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet jól lerázzuk róluk).
  4. Öntöttvas serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Akkor jó, amikor kívül jól megpirult, de belül még puha.)
  5. Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük finom sópelyhekkel és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Egyszerűen nem győzök betelni a nemrég szerzett tapas-os könyvemmel. Még egy villámgyors recept innen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!