r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemáj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Fűszeres csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1067 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 220 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5758 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 532 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2084 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11515 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1067 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2364 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A máj fűszerezéséhez

  1. A májat megtisztítjuk, leszárítjuk és félbe-, vagy negyedekbe vágjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk és belekeverjük a fűszereket.
  3. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet jól lerázzuk róluk).
  4. Öntöttvas serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Akkor jó, amikor kívül jól megpirult, de belül még puha.)
  5. Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük finom sópelyhekkel és így tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 699
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 61577
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen nem győzök betelni a nemrég szerzett tapas-os könyvemmel. Még egy villámgyors recept innen.

Hozzávalók

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...