r
Nosalty Logó

Fűszeres-citromos sült brokkoli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres-citromos sült brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4282 micro
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsákra szedjük. A szárait sem kell leszedni. Alaposan megmossuk.
  2. Felforraljuk a vizet, éppen annyit, amennyi ellepi a brokkolit.
  3. Beledobáljuk a brokkolirózsákat, és 5percig főzzük.
  4. Kivesszük, és egy lecsöpögtetésre alkalmas edénybe helyezzük 15 percre, amíg teljesen meg nem szárad.
  5. Egy nagy tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a brokkolit (ne legyenek egymáson), és meglocsoljuk az olívaolajjal.
  6. Ízlés szerint fűszerezzük.
  7. Megsütjük.
  8. Tálalásnál kézzel lazán rányomjuk a fél citrom levét. (Nem kell kifacsarni az egészet!)
  9. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9810
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

Köretként két személyre, főételként egy személyre elegendő. Utóbbi esetben tálaljuk natúr tortilla chips társaságában, ínyencek egy kis pirított mandulával és fenyőmaggal is megszórhatják.

Receptkategóriák

A brokkolit mindig szétfőzzük: pépet és borzalmasan tejszínes krémleveseket készítünk belőle. Pedig a brokkoli minimalista stílusban, sütve adja ki igazi ízét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...