r
Nosalty Logó

Füstös sajtos pulykapárizsival töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Füstös sajtos pulykapárizsival töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    2409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    8555 micro
Összesen 1867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 125 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket félbevágjuk, a belsejüket bevagdossuk, és egy kanállal óvatosan kikaparjuk, ügyelve, hogy sehol ne vágjuk át a héját. A kikapart cukkinicsónakokat besózzuk, egy tálkába tesszük üreggel lefelé, és hagyjuk állni egy negyed órát.
  2. A párizsit, valamint a paradicsomot felkockázzuk, és ha szükséges, akkor a kikapart cukkinibelsőt is felvágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát finomra aprítjuk.
  3. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rádobjuk a hagymát, és hozzáreszeljük a fokhagymát. Ha már üvegesre párolódott a hagyma, jöhet hozzá a paradicsom és a cukkini húsa. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a sajtos pulykapárizsit, valamint a darabolt paradicsomot, és összeforgatjuk. Egy-két perc elteltével jöhet a főtt rizs is, az egészet összekeverjük. A cukkinicsónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megtöltjük a parizeres-rizses keverékkel.
  5. A megtöltött cukkiniket alufóliával letakarjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
  6. A negyed óra leteltével ráreszeljük a sajtot, majd visszatesszük még 15 percre pirulni. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3889
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párizsi több, mint szendvicsfeltét, így ebben a töltött cukkiniben is megállja a helyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...