r
Nosalty Logó

Függőleges rétegű oszlopos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Függőleges rétegű oszlopos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

660
Kalória
14.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
70.8g
Víz
241.4g
Koleszterin
1.7g
Rost
36.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 5271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    332 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    566.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1834 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 5271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a cukros, tojásos, lisztes masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
  3. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A masszánkat két részre osztjuk, néhányszor csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
  4. 160 C fokon 18-20 perc alatt megsütjük őket. Ha megsültek, akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni a lapokat.

Krém

  1. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, egy nagyobb tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, utána hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, robotgéppel összekeverjük. Végül a krémbe beleöntjük a felolvasztott csokoládét. Kész is a krémünk!

Összeállítás

  1. A piskóta lapokat külön-külön három egyenlő szélességű lapkákra vágjuk keresztben. Ezután megkenjük őket krémmel. Megfogjuk az elsőt és elkezdjük feltekerni a rövidebb oldaltól kiindulva, teljesen feltekerjük, és ahol befejeződik, ott folytatjuk a másikkal a tekerést. Így mind a hat darab lapkát egy nagy spirál hengerré tekerjük fel.
  2. Ezután óvatosan tegyük egy tálcára, és kenjük be a maradék krémmel az oldalát meg a tetejét.
  3. Ezután fogjuk a babapiskótákat, és állítva egymás mellé illesztve odatapasztjuk a torta oldalához, a krémhez.
  4. A tetejére csokoládéforgácsot vágunk, és rászórjuk.
  5. Ha készen vagyunk, tegyük hűtőbe néhány órára, hogy kellőképp megdermedjen. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!