Fügés májkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
761
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
54.1g csirkemáj64 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
6.8g füge5 kcal
-
13.5g pezsgő11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g dijoni mustár0 kcal
Összesen
102
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 2209 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2106.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1269 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 575.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13283 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2386 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 13254 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
761
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1797 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 1793 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 22 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemáj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 dkg füge
-
1 dl pezsgő
-
só ízlés szerint
-
1 tk dijoni mustár
Elkészítés
- A májat megmossuk, leszárítjuk, majd megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, majd a vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a májat és a kis darabokra vágott fügét.
- Felöntjük a pezsgővel, kevergetve pároljuk-pirítjuk, majd lefedve 10 percig főzzük.
- A végén sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
- Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2279
- Feltöltés dátuma: 2012. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Nők Lapja Konyhája december-januári számában találtam ezt a pikáns receptet. A nyomokban felfedezhető mézédes tónus, ami a fügének köszönhető, remekül feldobja a májkrém sokszor unásig jól ismert ízét.