r
Nosalty Logó

Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    7950 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    5257 micro
Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1023 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A lecsós halhoz

Elkészítés

A lecsós halhoz

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, majd teljesen üvegesre dinszteljük az olajon. Ekkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  2. A paprikát vékony csíkokra szeljük, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben a paradicsomokat meghámozzuk (az aljukon bemetszést ejtünk, majd először forró, utána jeges vízbe mártjuk őket), felkockázzuk.
  3. A paprikához adjuk a paradicsomot, a fűszereket, a mézet és vizet, majd az egész ragut ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedő alatt, nagyjából 20-30 perc alatt összefőzzük. Néha átkeverjük, le ne kapjon.
  4. Ha a zöldségragu már kész, a halfilét három adagra porciózzuk. A filéket alaposan megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és 3 evőkanál olívaolajat, majd ha már kellően meleg, megsütjük benne a halfiléket. Közepes lángon, oldalanként nagyjából 3-4 percre lesz szükségük.
  5. Minden tányérra szedünk a pipérade-ból, majd ráhelyezzük a frissen sült halfilét. Ha szeretnénk, a zöldségragu egy részét teljesen simára turmixolhatjuk, így egyfajta mártást kapunk, ami a tálalásnál használható. A lecsós hal mellé kenyeret vagy rizst kínálhatunk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 1776
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)
Lakos Benedek 373 recept

Franciahon déli részén gyakori elkészítési mód az "à la basquaise", vagyis a "baszk módra". Ez tulajdonképpen bármilyen halfilére (sőt, csirkére is) alkalmazható, gyakorlatilag pedig annyit tesz, hogy a sült hal mellé paradicsomos-paprikás ragut, azaz pipérade-ot adunk. Az alábbi recept fekete tőkehallal készült, de kiváló választás a fogas/süllő, harcsa, tonhal, kardhal, vagy vajhal is.

Hozzávalók

A lecsós halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...