r
Nosalty Logó

Francia krémes Zsuzsi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gy.Zsuzsi
Francia krémes Zsuzsi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

A tejszínhabhoz

989
Kalória
10.6g
Fehérje
144.1g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
318.2g
Víz
90g
Koleszterin
1.2g
Rost
80.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

A tejszínhabhoz

Összesen 989 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

A tejszínhabhoz

Összesen 7902 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

A tejszínhabhoz

Összesen 185 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 989 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    332.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1152.9 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    2546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 7902 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: A lisztet a sóval, margarinnal és a tojással elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle. VIGYÁZAT, NAGYON TÖRIK A LAP!!!
  2. Krémhez: Először atojásfehérjét 9 ek cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a maradék cukorral összekeverjük, felöntjük a vízzel (először csak keveset), és csomómentesre keverjük, majd megfőzzük. A kész pudingba belekeverjük a tojáshabot. Ezzel kész a krém.
  3. Karamell: A 5 dkg cukrot egy hibátlan lábasban karamellizálunk. Mikor teljesen elolvadt, hozzáöntjük a tejet, és megvárjuk, míg a cukor felolvad a tejben. Közben óvatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, összekeverjük és egy kis ideig főzzük, pontosan addig, míg a cukor elolvadt. Amikor elkezd sűrűsödni, elzárjuk a gázt, hozzáadjuk a vajat, és konyhai robotgéppel elkeverjük.
  4. Innentől kezdve gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. Ráöntjük a tésztára, elegyengetjük, majd felszeleteljük a tésztát kockákra.
  5. Tejszínhab: A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel habbá verjük.
  6. Összeállítás: Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsibe, majd ráöntjük a krémet, hagyjuk teljesen kihűlni. A teljesen kihűlt krémest felszeleteljük, majdrákenjük a tejszínhabot és ráillesztjük a karamellás lapot.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Imádjuk a krémest. Én személy szerint a francia krémest nem, de hát a Párjáért bármit megtesz az ember :) Így elkészítettem neki a krémes francia változatát, amivel olyan nagy sikert arattam, hogy a céges bulijára is ezt rendelt. Akkor két tepsivel készítettem, szép nagyokat. Akkor már jobban sikerült a máz is, nem volt rajta egy szál repedés sem. Szóval csak gyakorlat kérdése.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!