Francia krémes Zsuzsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
A krémhez
-
50g cukor194 kcal
-
45g tojásfehérje23 kcal
-
225g víz0 kcal
-
150 kcal
A karamellhez
A tejszínhabhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14 kcal
Összesen
989
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A krémhez
-
400g cukor1548 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
1800g víz0 kcal
-
315g vaníliás pudingpor1200 kcal
A karamellhez
A tejszínhabhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
114 kcal
Összesen
7902
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
-
0.5g tojássárgája2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
A krémhez
-
9.4g cukor36 kcal
-
8.4g tojásfehérje4 kcal
-
42.2g víz0 kcal
-
7.4g vaníliás pudingpor28 kcal
A karamellhez
A tejszínhabhoz
-
9.4g habtejszín27 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
185
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.1 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
989
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 332.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2824.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1152.9 g
-
Cukor 643 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 2546 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 2981 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1625 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
7902
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 dl tejföl
A krémhez
-
40 dkg cukor
-
9 db tojásfehérje
-
1.8 l víz
-
7 tasak vaníliás pudingpor
A karamellhez
A tejszínhabhoz
-
4 dl habtejszín
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- Tésztához: A lisztet a sóval, margarinnal és a tojással elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle. VIGYÁZAT, NAGYON TÖRIK A LAP!!!
- Krémhez: Először atojásfehérjét 9 ek cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a maradék cukorral összekeverjük, felöntjük a vízzel (először csak keveset), és csomómentesre keverjük, majd megfőzzük. A kész pudingba belekeverjük a tojáshabot. Ezzel kész a krém.
- Karamell: A 5 dkg cukrot egy hibátlan lábasban karamellizálunk. Mikor teljesen elolvadt, hozzáöntjük a tejet, és megvárjuk, míg a cukor felolvad a tejben. Közben óvatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, összekeverjük és egy kis ideig főzzük, pontosan addig, míg a cukor elolvadt. Amikor elkezd sűrűsödni, elzárjuk a gázt, hozzáadjuk a vajat, és konyhai robotgéppel elkeverjük.
- Innentől kezdve gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. Ráöntjük a tésztára, elegyengetjük, majd felszeleteljük a tésztát kockákra.
- Tejszínhab: A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel habbá verjük.
- Összeállítás: Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsibe, majd ráöntjük a krémet, hagyjuk teljesen kihűlni. A teljesen kihűlt krémest felszeleteljük, majdrákenjük a tejszínhabot és ráillesztjük a karamellás lapot.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11726
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Imádjuk a krémest. Én személy szerint a francia krémest nem, de hát a Párjáért bármit megtesz az ember :) Így elkészítettem neki a krémes francia változatát, amivel olyan nagy sikert arattam, hogy a céges bulijára is ezt rendelt. Akkor két tepsivel készítettem, szép nagyokat. Akkor már jobban sikerült a máz is, nem volt rajta egy szál repedés sem. Szóval csak gyakorlat kérdése.