r
Nosalty Logó

Francia citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Francia citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1649 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tető

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem).
  3. Amíg a többi hozzávaló elkészül, mehet a 180 fokos sütőbe enyhe pirulásig.

Krém

  1. A vajat a lábasban éppen egy kicsit megolvasztjuk, ekkor a többi hozzávalót rögtön beletesszük, de ne a tojással, inkább a citrom levével kezdjük.
  2. Habverővel folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Meglepően hamar kész van. Ha véletlenül kicsit darabos lesz, nem kell izgulni, a végeredményben nem igazán érezhető. Azért arra vigyázni kell, hogy ne rántottát csináljunk belőle!
  3. A sütőből kivett tésztába beleöntjük, belekanalazzuk a citromkrémet.

Tető

  1. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk.
  2. A torta tetejére habzsákkal vagy nagykanállal szépen elrendezzük a habot. A sütő hőfokát levesszük kb. 150 fokra, és addig sütjük, amíg az ízlésünknek megfelelő a hab színe. Hagyjuk kihűlni, utána lehet fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15304
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 12.

Ajánló

A tetejére kevesebb tojásfehérjéből is készülhet a hab, a lényeg, hogy 1 tojáshoz 5 dkg cukor dukál. A krémhez kisebb citromok értendők, és ha csökkentjük a mennyiségét, a főzés végén gyümölcsöt is tehetünk hozzá. A legjobb előző este elkészíteni a tortát, és éjszakára a hűtőben hagyni. Hogy ne ragadjon le az alja, vékonyan kivajazhatjuk a formát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia citromtorta
Veres Mari 44 recept

Üdítő, kellemesen savanykás, pikáns desszert.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tető

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...