r
Nosalty Logó

Francia bagett házilag

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Francia bagett házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    3124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőgépbe vagy konyhai robot edényébe öntsük bele a vizet, majd a többi alapanyaggal összekevert lisztet. Ha gondoljuk, a lisztet át is lehet szitálni, úgy levegősebb lesz. Dagasszuk a tésztát negyedórán keresztül, majd formázzunk cipót, és kelesszük 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
  2. Az egy óra leteltével tenyerünkkel kissé nyújtsuk el a tésztát, négy oldalát hajtsuk befelé, újból formázzunk cipót belőle, majd tegyük fóliával letakart műanyag edénybe a hűtőbe 14-20 órára pihenni.
  3. A pihenő idő elteltével tegyük a tésztát lisztezett deszkára, tetejét kissé szórjuk meg liszttel, és osszuk három egyenlő részre. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a tésztát, majd a velünk szemben lévő vízszintes felső szélét hajtsuk magunk felé a tészta közepéig, illetve az alsó szélét szintén középre. Kissé sodorjuk meg. Ugyanígy járjunk el az összes tésztával, majd pihentessük szobahőmérsékleten egy óra hosszát. A tésztákat takarjuk le nedves konyharuhával.
  4. Formázzuk meg a bagetteket: tenyerünkkel kissé lapítsuk el, majd felső szélét hajtsuk be a közepéig, és jól nyomkodjuk le a szélét, mintha borítékot zárnánk, majd hajtsuk az alsó szélére a tésztát, megint csak lezárva a szélét. Lisztezett deszkán tenyerünkkel sodorjuk meg a sütőlemez hosszának megfelelően. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektessük a bagetteket, majd 1 óra pihenő következik, újból takarjuk le nedves konyharuhával.
  5. Sütés előtt a bagettek tetejére szitáljunk kevés lisztet, majd pengével vagdossuk be. A sütést megelőzően tegyünk egy kisebb, üres sütőlemezt a sütő alsó részére. Erre azért lesz szükség, mert a gőzt jégkockákkal fogjuk előidézni, amit erre a lemezre dobunk majd rá, amikor a bagettek bekerülnek a sütőbe.
  6. A sütőt melegítsük elő 260 fokra, tegyük be a bagetteket, dobjuk be a jégkockákat, és azonnal zárjuk a sütőajtót. Kb. 15 perc alatt süssük készre. Ha megsültek a kenyerek, tegyük őket rácsra, hogy ne vizesedjenek át.
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 68874
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Érdekesebbé tehetjük kenyerünket, ha az utolsó formázáskor különböző magokba megforgatjuk (szezámmag, lenmag, mák, stb), és úgy sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, amíg a kenyér teljesen kihűl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia bagett házilag
Kornél 167 recept

Mindenki szereti a jó kenyeret, de egyre kevesebb helyen kapni jót. Ami meg ténylegesen jó pékség, az aranyárban méri a jó kenyeret. Ez a recept segíteni fog azoknak, akik szeretik a friss, jó minőségű kenyeret, és persze van türelmük kivárni a 20 órás pihentetési időt... :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...