Francia bagett házilag
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
133g finomliszt485 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
522
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
1567
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
54.1g finomliszt197 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
40.6g víz0 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.1g só0 kcal
Összesen
212
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
522
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3954.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 3124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 350.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1567
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
-
400 g finomliszt
-
8 g só
Elkészítés
- Keverőgépbe vagy konyhai robot edényébe öntsük bele a vizet, majd a többi alapanyaggal összekevert lisztet. Ha gondoljuk, a lisztet át is lehet szitálni, úgy levegősebb lesz. Dagasszuk a tésztát negyedórán keresztül, majd formázzunk cipót, és kelesszük 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
- Az egy óra leteltével tenyerünkkel kissé nyújtsuk el a tésztát, négy oldalát hajtsuk befelé, újból formázzunk cipót belőle, majd tegyük fóliával letakart műanyag edénybe a hűtőbe 14-20 órára pihenni.
- A pihenő idő elteltével tegyük a tésztát lisztezett deszkára, tetejét kissé szórjuk meg liszttel, és osszuk három egyenlő részre. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a tésztát, majd a velünk szemben lévő vízszintes felső szélét hajtsuk magunk felé a tészta közepéig, illetve az alsó szélét szintén középre. Kissé sodorjuk meg. Ugyanígy járjunk el az összes tésztával, majd pihentessük szobahőmérsékleten egy óra hosszát. A tésztákat takarjuk le nedves konyharuhával.
- Formázzuk meg a bagetteket: tenyerünkkel kissé lapítsuk el, majd felső szélét hajtsuk be a közepéig, és jól nyomkodjuk le a szélét, mintha borítékot zárnánk, majd hajtsuk az alsó szélére a tésztát, megint csak lezárva a szélét. Lisztezett deszkán tenyerünkkel sodorjuk meg a sütőlemez hosszának megfelelően. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektessük a bagetteket, majd 1 óra pihenő következik, újból takarjuk le nedves konyharuhával.
- Sütés előtt a bagettek tetejére szitáljunk kevés lisztet, majd pengével vagdossuk be. A sütést megelőzően tegyünk egy kisebb, üres sütőlemezt a sütő alsó részére. Erre azért lesz szükség, mert a gőzt jégkockákkal fogjuk előidézni, amit erre a lemezre dobunk majd rá, amikor a bagettek bekerülnek a sütőbe.
- A sütőt melegítsük elő 260 fokra, tegyük be a bagetteket, dobjuk be a jégkockákat, és azonnal zárjuk a sütőajtót. Kb. 15 perc alatt süssük készre. Ha megsültek a kenyerek, tegyük őket rácsra, hogy ne vizesedjenek át.
- Sütés hőfoka: 260 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 68874
- Feltöltés dátuma: 2014. február 12.
Ajánló
Érdekesebbé tehetjük kenyerünket, ha az utolsó formázáskor különböző magokba megforgatjuk (szezámmag, lenmag, mák, stb), és úgy sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, amíg a kenyér teljesen kihűl.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Mindenki szereti a jó kenyeret, de egyre kevesebb helyen kapni jót. Ami meg ténylegesen jó pékség, az aranyárban méri a jó kenyeret. Ez a recept segíteni fog azoknak, akik szeretik a friss, jó minőségű kenyeret, és persze van türelmük kivárni a 20 órás pihentetési időt... :D