r
Nosalty Logó

Főtt-sült csülök vele sült káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Főtt-sült csülök vele sült káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

713
Kalória
56.3g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
311.7g
Víz
192.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 4988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    2903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    394.1 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26552.1 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    4708 mg
  • Nátrium
    20323 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 4988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A csülök főzéséhez:

  1. A csülköt felrakjuk meleg vízben főni a fűszerekkel, a hagymával és a céklával (a cékla azért jó, mert vörösebb lesz a hús tőle.)
  2. Főzzük addig, amíg puha nem lesz.
  3. Ha megfőtt, kicsontozzuk, és megborsozzuk, kicsit megsózzuk.

A káposztához:

  1. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük.
  2. A káposzta levét kinyomkodjuk, egy kicsit hagyunk rajta levet, és rádobjuk a szalonnára.
  3. Összekeverjük, és levesszük a tűzről.

A sütéshez:

  1. A krumplikat megmossuk, és 8-ba vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljába megy a krumpli, rá a káposzta, és arra a csülök.
  3. Az egy hagymát megpucoljuk, és egészben a csülök mellé rakjuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és 180 C-os sütőben sütjük. 1 óra elteltével kivesszük, levesszük a fóliát, és ha megpirult a csülök, kivesszük a káposztával, de a krumplit még visszarakjuk. Addig sütjük a krumplit, amíg puha nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagymamámtól tanultam ezt a receptet, Karácsonyra esetleg Húsvétra is nagyon megfelel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!