r
Nosalty Logó

Foszlós kalács 4. - teljes kiőrlésű liszttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Foszlós kalács 4. - teljes kiőrlésű liszttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

784
Kalória
28.6g
Fehérje
132.4g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
48.2g
Víz
90g
Koleszterin
18g
Rost
31.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 784 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 3127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
  2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
  3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
  4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuhával letakarva.
  5. Kikenünk egy királytorta formát kevés olajjal, majd a megkelt tésztát először átgyúrjuk, és négyes fonással megformázzuk. A kikent formába tesszük, és fél órát kelesztjük még. A sütőt előmelegítjük. A kalács tetejét megkenjük felvert tojással, és a forró sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor kivesszük a sütőből, langyos, édes tejjel picit meglocsoljuk, alufóliával 5 percre letakarjuk. 5 perc elteltével az alufóliát papírtörlőre cseréljük, konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6

Téli reggeleken eperlekvárral, vajjal, meleg tejeskávéval isteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!