r
Nosalty Logó

Foszlós kalács 4. - teljes kiőrlésű liszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Foszlós kalács 4. - teljes kiőrlésű liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 784 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 3127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
  2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
  3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
  4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuhával letakarva.
  5. Kikenünk egy királytorta formát kevés olajjal, majd a megkelt tésztát először átgyúrjuk, és négyes fonással megformázzuk. A kikent formába tesszük, és fél órát kelesztjük még. A sütőt előmelegítjük. A kalács tetejét megkenjük felvert tojással, és a forró sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor kivesszük a sütőből, langyos, édes tejjel picit meglocsoljuk, alufóliával 5 percre letakarjuk. 5 perc elteltével az alufóliát papírtörlőre cseréljük, konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 29480
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Téli reggeleken eperlekvárral, vajjal, meleg tejeskávéval isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...