r
Nosalty Logó

Fordított szilvás málétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Fordított szilvás málétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

301
Kalória
5g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
61.8g
Víz
63.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
24.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, darát, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot. Egy másik edényben szintén elkeverjük a citromhéjat, tojást, olvasztott vajat és kefirt. Vegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd kézi habverővel egységes masszává dolgozzuk.
  2. A szilvát szeletekre vágjuk, a fahéjat elkeverjük a barna cukorral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az alját kibéleljük egy köralakú sütőpapírral. A papírt is bekenjük olvasztott vajjal, majd körkörösen elrendezzük benne a szilvaszeleteket. Megszórjuk a fahéjas cukorral és elegyengetjük rajta a masszánkat.
  3. A tortát betoljuk a sütőbe és 35-40 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz és a tűpróba tisztán sikerül. Hagyjuk a formában pihenni 15 percet, majd egy rácsra borítjuk. Így az alja is laposabb lesz (ha nagyon púpos lenne, vágjunk le belőle keveset), a tetejéről pedig le tudjuk húzni a sütőpapírt.
  4. Ha kihűlt, szeleteljük, majd tetszés szerint magában, vaníliafagylalttal vagy fahéjas tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy pofonegyszerű fordított sütemény receptje következik, ami őszies szilvával és kukoricadarás tésztával csábít el. Fűszeresen fahéjas, a málétól pedig épp kellemesen meghökkentő sütemény ez, ami mindenképpen megér egy misét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Cukormentes püspökkenyér

Az aszalt gyümölcsök legjava kerül bele ebbe a finom, ünnepi püspökkenyérbe, ami ráadásul még cukormentes is! A cukrot édesítőszerrel pótoltuk, amiből elég volt keveset használni, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!