r
Nosalty Logó

Fordított cseresznyés-krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Fordított cseresznyés-krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 6814 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2994 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 6814 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.
  2. A piskóta készítése: a tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, tovább keverjük az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére, és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 40-45 percig.)
  3. A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, felülre kerül a cseresznyés rész. Hagyjuk kihűlni!
  4. A krém készítéséhez a vaníliás pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre, és a csokoládéval bevonjuk.
  5. A csokoládét az olajjal, mikróban felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4034
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Cseresznye szezonban minden évben elkészítem, mióta a receptet kaptam. Nagyon finom, ajánlom másoknak is.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...