r
Nosalty Logó

Fordított barackos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Fordított barackos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

süti

szirup

Elkészítés

süti

  1. Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel és a három evőkanál cukorral szirupot készítünk.
  2. Ameddig a szirup felfő, megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.
  3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot.
  4. Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen, és 10 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a piskótát (most ilyen egyszerű piskótát készítettem): félig felverjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és kemény habot verünk.
  6. Lassan beleengedjük a tojások sárgáját, lazán összekeverjük, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Majd belecsorgatunk egy evőkanál olajat, óvatosan összekavarjuk.
  7. Ráöntjük a gyümölcsös alapra, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  8. Amikor megsült tálra borítjuk, a tetején lesznek a gyümölcsök.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4264
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított barackos sütemény
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

A gyümölccsel készült süteményeket kedvelem.

Hozzávalók

süti

szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...