r
Nosalty Logó

Fonott medvehagymás sós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott medvehagymás sós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7371.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba és egy mélyedést csinálunk a közepébe.
  2. A főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk a lisztre.
  3. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleöntjük a mélyedésbe. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd az ujjunkkal elkeverjük úgy, hogy egy kis lisztet is beledolgozunk a tejbe. Lényegében kovászt készítünk. Ezt hagyjuk, hogy felfusson.
  4. Hozzáadjuk a joghurtot, a tojássárgáját, az olajat, az apróra vágott medvehagymát, és a vízzel ledagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. (Ha kívánja még a folyadékot, akkor vizet tegyünk hozzá.)
  5. 40 percet konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
  6. Jól kilisztezett gyúrótáblára borítjuk, átdagasztjuk. Majd 6 egyforma részre vágjuk. Ezeket a kisebb darab tésztákat henger alakúra formáljuk. Két kalácsot kapunk, 3-atfonunk össze egynek.
  7. A kalácsokat kizsírozott tepsibe rakjuk.További 30 percet letakarva kelesztjük.
  8. A tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, míg közepesen arany színű lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6640
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra gondoltam ki ezt a medvehagymával megbolondított kalácsot. A joghurttól és a krumplitól nagyon finom, foszlós kalácsot kapunk, ami mennyei a húsvéti sonkához, de magában vagy bármiféle krémmel is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...