Fonott medvehagymás sós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
31g tej18 kcal
-
31g víz0 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g joghurt2 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
47 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
559
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4465
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
53.8g finomliszt196 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
13.5g víz0 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.6g joghurt1 kcal
-
5.4g burgonya3 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
3.5g medvehagyma5 kcal
-
3g tojás4 kcal
Összesen
241
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
559
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.6 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7371.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1510 mg
-
Nátrium 4531 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 822.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 562.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
4465
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
-
1 kg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl víz
-
5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek joghurt
-
1 db burgonya
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 csokor medvehagyma
-
1 db tojás
Elkészítés
- A lisztet beleszitáljuk egy tálba és egy mélyedést csinálunk a közepébe.
- A főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk a lisztre.
- A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleöntjük a mélyedésbe. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd az ujjunkkal elkeverjük úgy, hogy egy kis lisztet is beledolgozunk a tejbe. Lényegében kovászt készítünk. Ezt hagyjuk, hogy felfusson.
- Hozzáadjuk a joghurtot, a tojássárgáját, az olajat, az apróra vágott medvehagymát, és a vízzel ledagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. (Ha kívánja még a folyadékot, akkor vizet tegyünk hozzá.)
- 40 percet konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
- Jól kilisztezett gyúrótáblára borítjuk, átdagasztjuk. Majd 6 egyforma részre vágjuk. Ezeket a kisebb darab tésztákat henger alakúra formáljuk. Két kalácsot kapunk, 3-atfonunk össze egynek.
- A kalácsokat kizsírozott tepsibe rakjuk.További 30 percet letakarva kelesztjük.
- A tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, míg közepesen arany színű lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6640
- Feltöltés dátuma: 2012. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Húsvétra gondoltam ki ezt a medvehagymával megbolondított kalácsot. A joghurttól és a krumplitól nagyon finom, foszlós kalácsot kapunk, ami mennyei a húsvéti sonkához, de magában vagy bármiféle krémmel is nagyon finom.