r
Nosalty Logó

Fonott kalács mákkal hintve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott kalács mákkal hintve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3628.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét langyosítjuk, és kevés cukorral elkeverjük. Beletördeljük az élesztőt, és lefedve melegen kelni hagyjuk (amíg fél bögréből egy egész bögrényi adag lesz, kb. 30-40 perc).
  2. Közben a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót elegyítjük.
  3. A lisztes tálba adjuk a tojások sárgáját, és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzákeverjük a maradék tejet és a puha/olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg már nem ragad a tálhoz és a dagasztófémhez.
  4. Egy darabban kivesszük a tálból, alálisztezünk, majd visszatesszük. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 1 órát.
  5. Ezután megfelezzük a tésztát, lisztezett gyúródeszkán megfonjuk (négyesfonás).
  6. A tojásfehérjével megkenjük, majd rászórjuk a mákot.
  7. Közepes fokozaton 30-40 percig sütjük. (Közben ne nyitogassuk a sütő ajtót, mert összeugrik a hidegtől.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12944
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több receptből ollóztam karácsonyra, és megnyerően sikerült. Fonáshoz: először ne kettévegyük a  tésztát, hanem válasszuk le az 1/3-át. A maradék 2/3-ot fonjuk meg négyes fonással, majd az elején leválasztott harmadból hármas fonással egy kisebb kalácsot formáljunk. Ezt a négyesen font tetejére illesztjük. Így a fonás a sütőben kelés után is fonás marad ;)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...