r
Nosalty Logó

Fonott kalács Csokoládé és rúzstól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Fonott kalács Csokoládé és rúzstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 448 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben elkeverünk egy kiskanálnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Addig megolvasztjuk a vajat, majd a lisztet elkeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
  2. Hozzáöntjük a maradék tejet, a 2 tojás sárgáját és a felfutott élesztőt. Ezt a kenyérhez és a pizzához hasonlóan megdagasztjuk. Elég neki 5-8 perc, amikor már elválik az edénytől, és a kezünkre se nagyon ragad, akkor lesz jó! Lefedjük az edényt, és meleg helyen (jól körbebugyolálva takaróval) egy órán át kelesztjük.
  3. Ha minden jól ment, legalább a duplájára kelt ennyi idő alatt. Kicsit átgyúrjuk a lisztezett asztalon, majd 6 egyenlő félre vágjuk.
  4. Ezeket egyenként megsodorjuk, és hármasával összefonjuk! Én kb. 40 cm-es darabokra szoktam "nyújtani", majd ugyan úgy mint a hajat, összefonni. A végét kicsit nyomkodjuk össze és hajtsuk a kalács alá, hogy ne bomoljon szét.
  5. Vastagon kizsírozott vagy vajazott tepsire fektessük a 2 kalácsot egymástól a lehető legtávolabb, majd kenjük le tojással. Hagyjuk kelni még fél órát, (addig melegítsük fel a sütőt 180 fokra). Aztán megint kenjük meg a tojással, és mehet is be sülni. Kb. 30 perc alatt elkészül. Ha nagyon sülne a teteje, borítsunk rá alufóliát!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2800
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

Bármikor ehető! Hétvégi reggeli, vagy egy kis tejjel uzsonnára, húsvéti dekorációnak... Bárminek kiváló.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács Csokoládé és rúzstól
Csokoládé és rúzs 5 recept

Tudom, hogy nehéz elhinni először, de tényleg nagyon egyszerű kalácsot készíteni. Úgy voltam vele, mint a kenyérrel, hogy egy próbát megér. Ráadásul a pékségben 399 ft-ért akartak rám sózni egy kis fonott kalácsot, ezért gondoltam megpróbálom, lesz ami lesz!  Az eredmény pedig az lett, hogy hetente készítem ez alapján a recept alapján, változatos kinézetben. :) Variációk: - 2 kisebb kalácsot fonok - 1 nagyot fonok - 2-2 rudat tekerek össze (vagy fonom) és vekni formába helyezem - 1 nagy kalácsot fonok 3/4 rudacskából, amit kerek kuglófformába/tortaformába helyezek (remek az asztal közepére!)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...