r
Nosalty Logó

Fonott briós mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott briós mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük, és kis gödröt alakítunk ki a közepében. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Ezután belerakjuk a többi alapanyagot, és tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle, és 20 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. A cipót 32 körülbelül egyforma darabkára vágjuk, és 15 centis ujjnyi vastag hurkákká sodorjuk őket.
  4. A hurkákból kettesével megfonjuk a briósokat.
  5. Sütőpapíros lemezre, tepsibe rakosgatjuk őket. Megkenjük a tetejüket vízzel felvert tojással, rászórjuk a mazsolát,és még 40 percig kelesztjük.
  6. Még egyszer megkenjük a vizes tojással, majd megszórjuk vanilincukorral.
  7. 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép csillogó barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3019
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Aki nincs túl jó kapcsolatban a bolti brióssal, annak kötelező. Másoknak erősen ajánlott!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még soha nem csináltam brióst, és a pékségi változat nem igazán tartozik a kedvenceim közé. Gondoltam, érdemes megtudnom, hogy a házi változat ízlene-e. Nos egyszerűen csuda finom lett! Ráadásul dupla meglepetés ért, mert nem gondoltam volna, hogy képes vagyok ilyet is sütni!:) Tettem "bele" mazsolát is, mert a kislányom imádja. Legközelebb nem csak rászórom a tetejére, hanem bele is gyúrom a tésztába - ez a tervem.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...