r
Nosalty Logó

Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12522.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    929 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    7748 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2093 micro
Összesen 4641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát, mindent beleraktam és kivettem a kész tésztát. (Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt és készítsen dagasztott tésztát, majd várja meg míg megkel.) Ha megkelt, osszuk 4 részre a tésztát.
  2. Kiveszünk 2 részt, és mindkettőt vékony kör formára nyújtjuk. Az egyiket jó vastagon megkenjük fokhagymás fűszeres vajjal, sózzuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Ugyanígy járunk el a másik megmaradt 2 résszel is.
  3. Ezután pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, és a nagyobbik felénél kezdve feltekerjük kifli formába.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, és már kész is a friss kiflink.

Töltelék

  1. Itt lehet venni fokhagymás fűszeres vajat készen, akinek nincs, keverjen bele vajba zúzott fokhagymát, sót, fűszereket.
  2. Fűszerként ajánlom a szárított bazsalikomot, őrölt köménymagot ízlés szerint.
  3. A töltelékként szereplő vajjal bőven megkenjük az alulra kerülő tésztánkat, majd sózzuk meg kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6477
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Ajánló

Tölthetjük még sonkával, gombával, pizza krémmel, kinek mi tetszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás-vajas teljes kiőrlésű kiflik
Nihonka 340 recept

Valami finom sósat szerettem volna enni, itt a péksütemény eléggé édes, így magam keresgéltem a neten, és a saját ízlésemhez alakítottam. Nagyon finom, egy hibája van, hogy gyorsan fogy :-)) Nem tudom darabban beírni a mennyiséget, ezért ebből a mennyiségből 2 nagy tepsi és egy kisebb tepsi adag készült el, akinek sok, esetleg az felezze el a hozzávalókat. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...