r
Nosalty Logó

Fokhagymás-tejes galuska juhtúróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás-tejes galuska juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    3823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 3483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, atojásból, a sóból, az átpréselt fokhagymából és a tejből szokásos módon galuskát készítünk.
  2. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, néha megkeverjük. (Akkor jó, ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, és még 2-3 percigfőnek benne.) Leszűrjük, és egy tepsibe tesszük.
  3. A bacon-t apró kockára vágjuk, és egy kevés étolajon zsírjára sütjük.
  4. A tejfölt összekeverjük a juhtúróval, a kisült szalonnával, valamint a szalonnazsírral.
  5. A galuskára öntjük, és alaposan összekeverjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsitpirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21578
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

Zöldsaláta vagy vegyes friss saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Prima Konyha magazinban találtam ezt a juhtúrós receptet. Eredetileg szalonna nem volt benne, de a mi kis kannibál családunkban hús nélkül kevés étel kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...