Fokhagymás-tejes galuska juhtúróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
871
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3483
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
27.9g finomliszt102 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
7g bacon27 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
20.9g juhtúró59 kcal
-
13.9g tejföl28 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
244
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1450.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 956 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
871
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.5 g
Zsír
-
Összesen 172 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5802.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 954 mg
-
Nátrium 3823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 319 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
3483
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg bacon
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
30 dkg juhtúró
-
2 dl tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztből, atojásból, a sóból, az átpréselt fokhagymából és a tejből szokásos módon galuskát készítünk.
- Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, néha megkeverjük. (Akkor jó, ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, és még 2-3 percigfőnek benne.) Leszűrjük, és egy tepsibe tesszük.
- A bacon-t apró kockára vágjuk, és egy kevés étolajon zsírjára sütjük.
- A tejfölt összekeverjük a juhtúróval, a kisült szalonnával, valamint a szalonnazsírral.
- A galuskára öntjük, és alaposan összekeverjük.
- Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsitpirulni kezd.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 403
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 21558
- Feltöltés dátuma: 2010. február 05.
Ajánló
Zöldsaláta vagy vegyes friss saláta illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Prima Konyha magazinban találtam ezt a juhtúrós receptet. Eredetileg szalonna nem volt benne, de a mi kis kannibál családunkban hús nélkül kevés étel kerül az asztalra.