Fokhagymás marhahús Mamikától
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
20 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál fűszerpaprika
-
5 ek sűrített paradicsom
-
4 dl alaplé
-
só ízlés szerint
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
57.8g marhahús82 kcal
-
4.3g fokhagyma6 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
5.8g sűrített paradicsom5 kcal
-
28.9g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1105.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 167.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.8 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4420.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 1833 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 668.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 23012 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1662 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
- Kivesszük a megfőtt húst a levesből, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- A fokhagyma gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. (Én az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
- A fokhagymát az olajon megsütjük.
- Amikor már jól illatozik, és már kezd rózsaszínű lenni, rádobjuk a húst, és jól átforgatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikákkal.
- Rátesszük a paradicsompürét, és feleresztjük a húslevessel.
- Egyet-kettőt forralunk rajta, és kész is van.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 15 perc
Ez is egy nagyon régi eledel lehet, biztosan több mint 100 éves, mert még szegény anyósom is, aki most lenne 98 éves, még az anyukájától tanulta. Amikor megismertem a Mamikát (anyósomat), nagyon sok olyan étellel találkoztam, amit még én soha azelőtt nem ismertem, mert más vidékről kerültem oda. Nagyon szerettem a főztjét, és igyekeztem megtanulni tőle a jó ételek főzésének elsajátítását. Ez is egyike volt a húslevese mellett, amit szintén csak Ő tudta úgy megfőzni, hogy híre volt. Nemsokára azt is meg szeretném osztani veletek.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!