Fokhagymás marhahús Mamikától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
422
kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1691
kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
57.8g marhahús82 kcal
-
4.3g fokhagyma6 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
5.8g sűrített paradicsom5 kcal
-
28.9g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
122
kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1105.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 167.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
422
kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.8 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4420.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 1833 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 668.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 23012 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1691
kcal
- 19% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1662 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
20 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál fűszerpaprika
-
5 ek sűrített paradicsom
-
4 dl alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Kivesszük a megfőtt húst a levesből, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- A fokhagyma gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. (Én az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
- A fokhagymát az olajon megsütjük.
- Amikor már jól illatozik, és már kezd rózsaszínű lenni, rádobjuk a húst, és jól átforgatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikákkal.
- Rátesszük a paradicsompürét, és feleresztjük a húslevessel.
- Egyet-kettőt forralunk rajta, és kész is van.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9320
- Feltöltés dátuma: 2012. december 04.
Ajánló
Ehhez nem fontos különösebb köretet készíteni, mert a legfinomabb friss, puha és ropogós héjú kenyérrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Ez is egy nagyon régi eledel lehet, biztosan több mint 100 éves, mert még szegény anyósom is, aki most lenne 98 éves, még az anyukájától tanulta. Amikor megismertem a Mamikát (anyósomat), nagyon sok olyan étellel találkoztam, amit még én soha azelőtt nem ismertem, mert más vidékről kerültem oda. Nagyon szerettem a főztjét, és igyekeztem megtanulni tőle a jó ételek főzésének elsajátítását. Ez is egyike volt a húslevese mellett, amit szintén csak Ő tudta úgy megfőzni, hogy híre volt. Nemsokára azt is meg szeretném osztani veletek.